800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Blog motor laagste premie

Hoe kiest u een motorverzekering die bij u past?

21 dec 2017
3 min leestijd

U kunt verschillende verzekeraars bellen om de premie voor de motorverzekering op te vragen. Het is een manier om meerdere verzekeraars te vergelijken, maar het is wel erg tijdrovend. Het kan eenvoudiger, sneller en completer. Vergelijk verzekeringen online.

Zodra het kenteken op uw naam komt, ontstaat er een verzekeringsplicht. De kentekenhouder zorgt voor het verzekeren van het voertuig. Hier wordt op gecontroleerd. De controle werkt eenvoudig. Een kenteken dat op naam is geplaatst, moet bij de RDW ook aangemeld worden door een verzekeraar.

Hoe vindt u de beste verzekeraar?

Het eenvoudigst is om de motor te verzekeren bij de verzekeraar waar bijvoorbeeld ook uw huis of auto verzekerd is. Handig is het, maar voor uw portemonnee waarschijnlijk niet de beste keuze. U wilt niet teveel betalen, maar ook zeker niet kiezen voor een verzekering met maar een beperkte dekking. Gebruik onze geavanceerde vergelijker op Alpina.nl. Dit is niet alleen de manier om de goedkoopste verzekeraar te vinden, maar ook de verzekering met de best mogelijke dekking. Bij schade wilt u natuurlijk wel terug kunnen vallen op de motorverzekering.

Welke verzekeringsvorm is de beste keuze?

De beste motorverzekering is de All Risk dekking. De verzekeraar keert bijvoorbeeld uw eigen schade ook uit bij een ongeval door uw schuld. Ook bij brand en diefstal van de motor kunt u bij de verzekeraar aankloppen voor een vergoeding. De WA beperkt casco keert ook uit bij brand en diefstal en nog een aantal schadeoorzaken. Vooral de dekking tegen diefstal is een belangrijke, want het diefstalrisico is groot bij motoren. De meest beperkte dekking biedt de WA motorverzekering. Deze verzekeringsvorm keert alleen de met de motor veroorzaakte schade aan anderen uit. Voor het repareren van uw eigen schade heeft u dus niets aan deze dekking.

Biedt de goedkoopste motorverzekering de meest beperkte dekking?

Ten onrechte kan een duurdere motorverzekering als de betere keuze worden ervaren. Helaas werkt het niet op deze manier. De verschillen tussen de diverse verzekeraars zijn groot, maar een hogere prijs is vaak niet te verklaren met een betere dekking. De goedkoopste motorverzekering kan zelfs een betere dekking bieden dan de duurste. Hier hebben wij over nagedacht. Wij vergelijken namelijk niet alleen op de premie, maar zeker ook op de voorwaarden.

Ruil uw huidige motorverzekering in voor een nieuwe

Heeft u al een motorverzekering? Ook dan kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. Eén jaar na de ingangsdatum kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. Er kan een opzegtermijn gelden van één maand, maar de verzekeraar kan u niet vasthouden voor een langere periode. Ook als u al een verzekering heeft, kunt u dus besparen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op