800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Blog Verzekeringskaart! Wat is het?

Verzekeringskaart! Wat is het?

09 nov 2016
2 min leestijd

Het verzekeren moet steeds eenvoudiger. De laatste jaren hebben verzekeraars het taalgebruik in polisvoorwaarden al vereenvoudigd. Toch kunnen ze niet voorkomen dat het nog steeds lastig leesbaar is. De verzekeringskaart biedt uitkomst.

Voor verzekerden is het vaak lastig om te achterhalen of iets wel of niet verzekerd is. Je kunt de oplossing vinden door de polisvoorwaarden uit te pluizen, maar het kan eenvoudiger. Met de verzekeringskaart is dat gelukt. Op een eenvoudige manier worden de dekking en het nut van de verzekering duidelijk.

Wat is een verzekeringskaart?

Verzekerden hebben behoefte aan overzichtelijke en begrijpelijke informatie over verzekeringen. De polisvoorwaarden lenen zich hier niet voor. Hier moet namelijk tot in details verwoord worden wat er verzekerd is en welke schades juist uitgesloten zijn. Een verzekeringskaart is een online overzicht waaruit in één oogopslag blijkt waar verzekerden in hoofdlijnen aan toe zijn. Met pictogrammen wordt duidelijk gemaakt wat verzekerd is en waar je op moet letten. Ook tref je belangrijke kenmerken van de verzekering aan.

De hoofdlijnen bieden duidelijkheid

Met de verzekeringskaart zijn de polisvoorwaarden niet overbodig geworden. Voor detailinformatie heb je nog steeds de polisvoorwaarden nodig. Bijvoorbeeld op de inboedelverzekering is waterschade niet altijd verzekerd. Op de kaart wordt niet uitgespit welke waterschades wel verzekerd zijn en welke niet. Er wordt bijvoorbeeld aangegeven: “Let op, waterschade is niet altijd gedekt”. Voor een verdere uitdieping heb je de polisvoorwaarden nodig.

Waar vind je de verzekeringskaart van jouw verzekeraar?

Deze tref je aan op de website van de betreffende verzekeraar. Verzekeraars hanteren ongeveer dezelfde indeling, maar de inhoud verschilt per verzekeraar. Dat is ook logisch, want verzekeraars hanteren verschillende polisvoorwaarden. De kaart is op 1 januari 2016 geïntroduceerd. Uiterlijk 31 december 2016 moeten verzekeraars de kaart online beschikbaar stellen. Het vergelijken van verzekeringen wordt hierdoor eenvoudiger. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je vergelijkt op hoofdlijnen.

Wat laat de verzekeringskaart zien?

De verzekeringskaart is uitgewerkt voor 15 typen verzekeringen. Hierbij kun je denken aan de autoverzekering, de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Je ziet wat verzekerd is en een omschrijving van wat niet onder de dekking valt. Ook tref je belangrijke eigenschappen van de verzekering aan. Met de tips wordt je gewezen op valkuilen en eventuele hiaten in de verzekering

De kaart geeft een goede indicatie van de dekking, maar meer dan dat ook niet. Toch geeft het meer duidelijkheid en is hij van toegevoegde waarde. Klik hier voor meer informatie over verzekeringskaarten.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op