800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welke typen ART-sloten zijn er precies?

Wat zijn ART-sloten?

Als een consument een brommerverzekering afsluit dan is één van de voorwaarden dat er een goed, erkend, slot bij de brommer aanwezig is. ART-sloten zijn goedgekeurd, het is een eis voor verzekeraars die gesteld wordt bij het afsluiten van een WA-diefstal of allrisk dekking.

Erkende ART-sloten

Om een voertuig te verzekeren is een erkend ART-slot nodig. Er zijn verschillende ART-sloten. ART is een stichting die is opgericht door een afvaardiging van de ANWB en van een afvaardiging van de RAI-vereniging. ART-sloten zijn sloten met een keurmerk die door verzekeraars geaccepteerd worden bij het afslutien van bijvoorbeeld een brommerverzekering, motorverzekering of bromfietsverzekering.

ART-sloten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar: kettingsloten, beugelsloten, schijfremsloten of kabelsloten. Het slot wat u het beste kunt nemen is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat voor een brommerverzekering het ART-slot voldoet aan de desbetreffende geldende beveiligingsklasse. De beveiligingsklasse van ART-sloten worden aangeduid middels sterren. ART-sloten variëren in twee tot vijf sterren.

ART sloten

Verschillende typen ART-sloten

  1. ART-slot met 2 sterren: dit slot wordt veelal aangehouden voor fietsverzekeringen.
  2. ART-slot met 3 sterren: dit slot wordt veelal aangehouden voor brommers.
  3. ART-slot met 4 sterren: dit slot wordt soms gevraagd voor brommers en veelal voor motorfietsen.
  4. ART-slot met 5 sterren: dit slot wordt soms aangehouden om een voertuig in een thuissituatie op slot te zetten.

Waarom een ART-slot?

Verzekeraars hebben over het algemeen als voorwaarde voor een verzekering van een tweewieler dat er een ART-slot dient te zijn. Deze sloten zijn vervaardigd en getest door verschillende brancheorganisaties en worden als diefstalproof gerekend. Een consument met een ART-slot heeft minimale kwaliteit in huis. De sloten zijn getest op verschillende onderdelen en blijken over het algemeen moeilijker open te breken zijn. In de polisvoorwaarden van de verzekering kunt u vinden welke klasse ART-slot u nodig heeft voor de tweewieler.

Welke ART-sloten zijn er precies?

Er zijn verschillende merken ART-sloten. U staat altijd vrij om te bepalen welk slot u aanschaft. Ook de prijzen verschillen per slot, per klasse. In de regel geldt echter wel dat hoe duurder een slot, hoe betrouwbaarder deze is. Duurdere sloten zijn vaak gemaakt met beter materiaal en zijn duurzamer in de omgang.

Onderstaand filmpje legt uit hoe de stichting ART is ontstaan en aan welke eisen ART-sloten dienen te voldoen voordat ze de keuring hebben doorstaan.

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op