Hoe kan ik mijn brommer verzekeren?

Heeft u pas een mooie brommer gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk wel goed verzekeren! Bij het verzekeren van een brommer zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk dat u niet de eerste de beste verzekering afsluit, maar dat u van te voren verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. U kunt uw brommerverzekering helemaal zelf samenstellen. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende dekkingen. Het belangrijkste is natuurlijk dat u straks goed verzekerd de weg op gaat. Op Alpina.nl leest u alles over het verzekeren van uw brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar moet ik op letten bij het verzekeren van een brommer?

Er is een groot aanbod aan brommerverzekeraars. Dat maakt een keuze maken soms erg lastig. Toch kunnen er grote verschillen zitten tussen brommerverzekeringen. Daarom zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten bij het verzekeren van een brommer.

  1. Kies de juiste dekking

U kunt een WA-brommerverzekering bij de ene verzekeraar, niet vergelijken met een WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk) bij de ander. Denk daarom van tevoren alvast goed na over welke dekking u wilt afsluiten. Dat is straks makkelijker vergelijken.

  1. Let niet alleen op de prijs, maar lees ook de polisvoorwaarden

Natuurlijk wilt u graag besparen op de kosten van een brommerverzekering. Als u uw brommer goed wil verzekeren, is het echter ook belangrijk dat u naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar kijkt. Dan weet u precies wanneer u wel en geen dekking heeft. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan.

Kan ik een bezorgbrommer verzekeren?

Het verzekeren van een bezorgbrommer kan soms lastig zijn. Veel verzekeringsmaatschappijen willen een bezorgbrommer niet verzekeren. Dit is vanwege het slechte imago dat veel bezorgers op brommers hebben. Veel te hard rijden en niet goed opletten zijn twee van de meest gehoorde klachten. Op Alpina.nl kunt u gelukkig wel een bezorgbrommerverzekering afsluiten. Het gaat dan om een brommerverzekering met WA-dekking. Bij het afsluiten van de verzekering kunt u kiezen tussen twee soorten gebruik: ‘Bezorging van maaltijden’ of ‘Andere bezorgdiensten’. Beiden hebben een vaste premie en een eigen risico bij schade.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

 

 

Goedkoop een brommer verzekeren? Vergelijken!

Op Alpina.nl hebben we een brommerverzekering voor elke portemonnee. Om de goedkoopste brommerverzekering te vinden moet u eerst het aanbod van verzekeraars vergelijken. Zo vindt u de beste dekking tegen de laagste prijs. Wij hebben het vergelijken van brommerverzekeringen heel gemakkelijk gemaakt. U hoeft alleen het kenteken van de brommer en enkele persoonsgegevens in te vullen. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. U kunt eenvoudig vergelijken op prijs, maar ook op inhoud.

Kan ik een schakelbrommer verzekeren?

Schakelbrommers bestaan al een stuk langer dan scooters. Ze zijn ontstaan als simpele fiets met daaraan een motor bevestigd. Tegenwoordig hebben de meeste brommers geen handmatige versnelling meer. Toch zijn er nog steeds schakelbrommers te koop, voor wie liever wat meer de controle houdt en graag zelf schakelt. Ook uw schakelbrommer kunt u bij ons verzekeren. Zodra u het kenteken invoert kunnen we achterhalen wat voor type voertuig u heeft. Daar wordt vervolgens de verzekering en de premie op gebaseerd.

Kan ik een Hanway brommer verzekeren?

Heeft u een mooie Hanway brommer? Dan moet u er natuurlijk niet aan denken dat deze beschadigd raakt of wordt gestolen. Met een goede brommerverzekering bent u altijd verzekerd bij schade of ongeluk. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de brommer achterhalen, zoals bijvoorbeeld het merk. Voor elk merk brommer hebben we bij Alpina een passende brommerverzekering.

Kan ik een elektrische brommer verzekeren?

Heeft u een elektrische brommer? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een goede brommerverzekering. Een elektrische brommer heeft veel voordelen ten opzichte van een bezinebrommer. Hij maakt geen geluid, stinkt niet en is vaak goedkoper in gebruik dan een brommer op benzine. U bent wel, net als bij een bezinebrommer, verplicht om minimaal een WA-brommerverzekering af te sluiten. Elektrische brommers zijn vrij nieuw en zien er daarom modern uit. Hierdoor zijn ze aantrekkelijk voor dieven. U kunt daarom overwegen om diefstal ook mee te verzekeren bij uw brommerverzekering.

Kan ik een brommer verzekeren zonder rijbewijs?

Misschien heeft u nog geen rijbewijs, maar wel al een brommer gekocht, bijvoorbeeld omdat u een goede deal tegen kwam. Ook zonder rijbewijs kunt u een brommerverzekering afsluiten, alleen niet bij elke verzekeraar. U mag zonder rijbewijs uiteraard niet op de brommer rijden. Via onze online vergelijkingstool kunt u uitzoeken bij welke verzekeraars u zonder rijbewijs een brommerverzekering kunt afsluiten.

Brommer verzekeren op naam ouders: verstandig of niet?

Voor jongeren is een brommerverzekering een stuk duurder. Daarom overwegen veel ouders om een brommerverzekering op hun naam af te sluiten, terwijl hun kind eigenlijk op de brommer rijdt. Dit lijkt een aantrekkelijke manier om op de premie te besparen, maar het is geen verstandige oplossing. Een verzekeraar vraagt altijd naar de regelmatige bestuurder van de brommer. Als dit een jonger persoon is rekent de verzekeraar alsnog een hogere premie voor de brommerverzekering. Als u deze vraag niet naar waarheid beantwoordt en uzelf opgeeft als regelmatige bestuurder, pleegt u verzekeringsfraude. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw (toekomstige) verzekeringen.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op