800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een elektrische brommer verzekeren?

De elektrische brommer is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek, want er zitten veel voordelen aan een elektrische brommer. Hij maakt geen geluid, stinkt niet en is vaak goedkoper in gebruik dan een benzinebrommer. Bovendien is het een milieubewuste keuze. Heeft u pas een elektrische brommer gekocht of bent u van plan er een te kopen? Dan heeft u een goede brommerverzekering nodig. Op Alpina.nl hebben we een passende brommerverzekering voor elke brommer. Wij vertellen u alles over het verzekeren van een elektrische brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

elektrische brommer verzekeren

Ben ik verplicht mijn elektrische brommer te verzekeren?

Ja, net als met elke brommer moet uw elektrische brommer minimaal WA verzekerd zijn. Dit geldt voor elk motorvoertuig. Zodra het kenteken op uw naam staat, kunt u een brommerverzekering afsluiten. Met een WA-verzekering bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Schade aan uw eigen brommer is hiermee niet meeverzekerd. Als u dit wilt meeverzekeren kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Elektrische brommer verzekeren: welke dekking moet ik kiezen?

Bij het verzekeren van uw elektrische brommer kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen. Naast de verplichte WA-verzekering zijn er ook nog de uitgebreidere WA+ en Allrisk dekking. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw brommer. Elektrische brommers zijn over het algemeen een stuk duurder dan de gemiddelde benzinebrommer. Daarom kunt u overwegen om een uitgebreide allrisk verzekering af te sluiten.

WA-dekking

De WA-dekking vormt de basis van een brommerverzekering, WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-brommerverzekering bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Als een andere bestuurde schade bij u veroorzaakt kunt u dit verhalen op de WA-verzekering van de tegenpartij.

WA+ dekking

Een aanvulling op de verplichte WA-dekking is de WA+ dekking  Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Elektrische brommers zijn vrij nieuw, kostbaar en zien er modern uit. Hierdoor vormen ze een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Daarom kan de WA+ dekking een nuttige aanvulling zijn op uw brommerverzekering. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent bij diefstal.

Allrisk dekking

De meest uitgebreide dekking voor een brommerverzekering is de allrisk dekking. Met een allrisk brommerverzekering bent u niet alleen verzekerd voor aansprakelijkheidsschade, brand en diefstal, maar ook voor schade aan uw eigen brommer door eigen schuld. Als u met uw brommer tegen een andere bestuurder rijdt en daardoor schade heeft, wordt dit vergoed door de verzekeraar.

Verzeker uw elektrische brommer direct op Alpina.nl!

Als trotse eigenaar van een elektrische brommer wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Voordat u een brommerverzekering afsluit kunt u via onze online tool alle verzekeraars met elkaar vergelijken. U krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Bij ons vindt u de beste dekking tegen de laagste prijs.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op