800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Biedt een goedkope brommerverzekering een beperktere dekking?

Zoekt u een brommerverzekering voor uw brommer of bromfiets? Natuurlijk vergelijkt u meerdere verzekeraars, maar verbind geen onterechte conclusies aan de hoogte van de premie. De goedkoopste brommerverzekering kan de meest uitgebreide dekking bieden.

Hoe is het mogelijk dat de ene verzekeraar een paar honderd euro per jaar meer vraagt dan een andere verzekeraar voor een vergelijkbare brommerverzekering? U hoeft het niet uit te zoeken, want u komt er toch niet uit. Het is namelijk meestal niet te verklaren. Op hoofdlijnen bieden alle verzekeraars dezelfde dekking in de brommerverzekering. Op onderdelen kunnen de dekkingen verschillen, maar ga er maar niet vanuit dat de dure verzekeraar een ruimere brommerverzekering biedt. Het tegengestelde kan zelfs waar zijn.

Waardoor verschillen de premies sterk?

Het verschil in premie tussen de diverse verzekeringsvormen is wel eenvoudig te verklaren. De goedkoopste WA-verzekering keert alleen maar de schade aan anderen uit ontstaan door aansprakelijkheid. De meest uitgebreide WA + diefstal, brand en aanrijding is uiteraard duurder qua premie. Bij een aanrijding door uw schuld krijgt u ook uw eigen schade uitgekeerd en bij diefstal- en brandschade keert de verzekeraar ook uit. De onderlinge verschillen tussen de verzekeraars voor dezelfde verzekeringsvorm is moeilijker te verklaren. Verzekeraars kunnen de verschillen vaak ook niet verklaren. Het is aan u of u gebruik gaat maken van de premieverschillen.

 

Is de ene brommerverzekering met de andere te vergelijken?

Kiezen voor bijvoorbeeld de WA + diefstal verzekering wil nog niet zeggen dat alle verzekeraars exact dezelfde dekking bieden. Op Alpina.nl kunt u de premies berekenen en ook gelijk een onderlinge vergelijking maken. Een groot verschil is de hoogte van het eigen risico. Sommige verzekeraars brengen geen eigen risico in rekening en andere verzekeraars bijvoorbeeld €100.  In de vergelijking hebben wij ook de polisvoorwaarden opgenomen. Dit geeft u de mogelijkheid om ook op de details te letten.

Heeft u al een verzekering die minimaal één jaar geleden afgesloten is? U kunt de verzekering na het eerste verzekeringsjaar dagelijks opzeggen (er kan een wachttijd gelden van maximaal één maand). U hoeft dus niet te wachten tot het lopende contract weer afloopt. Deze verplichting heeft u alleen in het eerste verzekeringsjaar.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op