800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Man in auto
Home Exportkenteken

Export kenteken verzekeren

Als je een voertuig wilt exporteren, dan is het lastig om deze te verzekeren. Om je te hierbij te helpen, heeft Alpina voor jou de exportverzekering.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

1 of 15 dagen dekking.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert autoverzekering

Meer dan 10 jaar ervaring autoverzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Wat houdt een exportverzekering in?

Als je een voertuig wilt exporteren, dan is het lastig om deze te verzekeren. Veel Nederlandse verzekeraars willen een voertuig niet tijdelijk verzekeren en buitenlandse verzekeraars willen of kunnen je vaak geen verzekering verkopen, omdat je een Nederlands ingezetene bent.

Om je te hierbij te helpen, heeft Alpina voor jou de exportverzekering.

15 dagen geldig

De exportverzekering is 15 dagen geldig. In deze 15 dagen kun je jouw voertuig naar het buitenland verplaatsen. De exportverzekering kan afgesloten worden op het kenteken en kan niet worden verlengd. De ingangsdatum van de verzekering kan niet meer dan een maand in de toekomst liggen. Na 15 dagen vervalt automatisch de dekking.

Europa als dekkingsgebied

Je kunt jouw voertuig binnen heel Europa exporteren.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De verzekering biedt alleen dekking bij schade aan andere voertuigen (wettelijke aansprakelijkheid, schade aan derden). De schade aan je eigen voertuig is hiermee niet verzekerd.

Alleen voor particulieren

Deze verzekering is alleen voor particulieren af te sluiten. Voor zakelijke doeleinden kun je dus geen exportverzekering afsluiten.

Internationaal verzekeringsbewijs bij een exportverzekering

Het internationaal verzekeringsbewijs, ofwel de groene kaart, wordt door Alpina afgegeven. Na 15 dagen vervalt automatisch de dekking.  De exportverzekering is tot de ingangsdatum van de groene kaart te annuleren, maar als de dekking eenmaal is ingegaan kan de verzekering niet meer worden geannuleerd.

Direct online afsluiten en betalen

Via onze site kun je de exportverzekering direct en gemakkelijk online regelen en voldoen via iDEAL. De groene kaart wordt na ontvangst van de betaling direct via e-mail en de eerstvolgende werkdag per post aan je verzonden.

Wij adviseren je te wachten totdat de groene kaart in huis is, voordat je met het voertuig gaat rijden. Is dat niet mogelijk, dan kun je de groene kaart ook printen. Doe dat dan wel op ‘groene kaart papier’ (verkrijgbaar in de boekhandel) of op ander groen papier, anders loop je het risico dat het verzekeringsbewijs niet wordt geaccepteerd door buitenlandse douanebeambten.

Ook op wit papier is het verzekeringsbewijs rechtsgeldig en je kunt dit ook als zodanig aangeven bij de beambte. Dit zorgt echter wel voor oponthoud en mogelijk word je alsnog verplicht tot aanvullende uitgaven die je achteraf weer moet verhalen op de buitenlandse autoriteiten (waarbij je mogelijk jouw rechtsbijstandverzekering nodig hebt). Op deze rompslomp zit je waarschijnlijk niet te wachten. Tip! Vraag desnoods om een andere douanebeambte die wellicht wel op de hoogte is van de wet- en regelgeving en/of noteer de naam van de beambte(n).

Veelgestelde vragen over de exportverzekering

Hoe kan ik een exportverzekering annuleren?

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden, mits dit op een werkdag is en voor 17:00 uur is doorgegeven. Als de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten, is de groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Kan de exportverzekering worden verlengd?

De 15-daagse exportverzekering kan niet verlengd worden. Heeft het voertuig een buitenlands kenteken, dan dien je een verzekering in het land af te sluiten waarvoor het kenteken is afgegeven.

Kan de WA-dekking uitgebreid worden?

Het is niet mogelijk om de WA-dekking uit te breiden. De exportverzekering geeft een exclusieve 15-daagse WA dekking. Er is dus geen dekking voor schade aan de eigen auto.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op