Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe wordt de premie berekend?

U wilt een goede inboedelverzekering om uw bezit veilig te stellen. Denk aan uw meubels, kleding en woonaccessoires. De waarde van uw inboedel loopt al snel op. De verschillen in premie van een inboedelverzekering zijn soms groot. De hoogte van de premie wordt bepaald door diverse factoren. Hieronder leggen we uit hoe de premie van uw inboedelverzekering berekend wordt.

Premie inboedelverzekering berekenen

Premie inboedelverzekering berekenen

De verschillen in de premies kunnen groot zijn. Hoe de premie van een inboedelverzekering berekend wordt hangt af van een aantal factoren:

  • Waarde van uw inboedel, hoe hoger het bedrag, hoe hoger de premie. Lees hier meer over de waarde van uw inboedel berekenen.
  • Type dekking. Hoe meer risico’s er gedekt moeten worden, hoe hoger de premie.
  • Aard van de bouw:  Het materiaal van de woning en het dak is van invloed op de premie. Bij een woning geheel van hout is de kans op brandschade groter dan wanneer de woning van steen is.
  • Plaats van de woning: Statistisch gezien is de kans op schade groter in Amsterdam dan op het platteland van Groningen. Hoe hoger het risico van inbraak, hoe hoger de premie.
  • Hoogte eigen risico: De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico. Dit betekent dat schade pas gedekt is zodra deze boven het eigen risico uitkomt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie en andersom.
  • BORG certificaat: Als uw woning goed beveiligd is tegen inbraak, kunt u vaak korting krijgen op uw premie. U moet hiervoor een geldig BORG-certificaat of het politiekeurmerk ‘veilig wonen’ indienen.

Premie inboedelverzekering per maand of halfjaar betalen?

De premie voor de inboedelverzekering betaalt u meestal per maand en via automatisch incasso. Bij de meeste verzekeraars kunt u ook aangeven dat u de premie per kwartaal, halfjaar of jaar wenst te betalen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Vergelijken premie inboedelverzekering

Het is niet altijd eenvoudig om zelf inboedelverzekeringen te vergelijken. Elke verzekeraar hanteert weer zijn eigen polisvoorwaarden. Om goed te kunnen vergelijken, dienen polissen ook qua inhoud en dekking vergelijkbaar zijn. Een lage premie is niet automatisch een slechte dekking en een hoge premie andersom ook niet automatisch de beste dekking. Bij Alpina helpen wij u graag bij het vergelijken van uw inboedelverzekering. U kunt eenvoudig zelf de premie van een inboedelverzekering vergelijken. U kunt hiervoor ook telefonisch of via de live chat contact opnemen met onze medewerkers.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op