800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een motorverzekering aanvragen?

Een motorverzekering aanvragen is heel gemakkelijk. Soms stellen mensen het uit, omdat ze niet precies weten hoe het moet of omdat ze denken dat het veel tijd in beslag neemt. U bent echter verplicht om een motor te verzekeren, zodra het kenteken op uw naam staat. Wacht daarom niet te lang! Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een motorverzekering aanvragen. Het verzekeren van uw motor kan al in 5 minuten online geregeld worden.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering aanvragen

In 4 stappen een motorverzekering aanvragen

In het dagelijks leven zijn we allemaal al druk genoeg. Niet zo gek dus dat u het liefst zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het aanvragen van een motorverzekering. Als uw motorverzekering snel geregeld is, kunt u lekker op pad met uw motor. Op Alpina.nl hebben we het aanvragen van een motorverzekering daarom heel simpel gemaakt. Als u de volgende 4 stappen volgt, loopt u de aanvraag snel door en kunt u deze direct online indienen:

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Vul het kenteken van uw motor en uw gegevens in

U start met het invullen van het kenteken van uw motor. Aan de hand van het kenteken worden een aantal gegevens over de motor al voor u ingevuld, zoals het merk en type. Daarnaast vult u ook uw postcode, huisnummer en geboortedatum in. We vragen ook om uw opgebouwde schadevrije jaren, omdat deze van invloed zijn op de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Weet u niet zeker hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Geen zorgen, aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies uw hoofddekking en aanvullende dekkingen

Vervolgens kiest u een hoofddekking voor uw verzekering. U kunt kiezen tussen drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. In Nederland is het wettelijk verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor een motor. Met een WA motorverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw motor. Eigen schade wordt met deze dekking niet vergoed. WA + Beperkt Casco is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met deze dekking is uw motor ook verzekerd bij onder andere diefstal en brandschade. U kunt ook kiezen voor de meest uitgebreide motorverzekering. Met een allrisk dekking is schade aan uw motor door eigen schuld ook gedekt.

Daarnaast kunt u uw motorverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de aanvullende dekkingen verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden of schade opzittenden.

Stap 3: Vergelijk motorverzekeringen op prijs en inhoud

Na het invullen van bovenstaande gegevens krijgt u een overzicht van alle motorverzekeringen die aansluiten bij uw motor en wensen. Hierin staan ook de bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u een goede vergelijking maken op prijs én inhoud. Kies niet direct voor de goedkoopste motorverzekering, maar kijk ook goed naar de dekking. Dan weet u straks zeker dat u goed verzekerd bent.

Stap 4: Vraag uw gekozen motorverzekering aan!

Heeft u een goede motorverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online aanvragen. Na het afronden van de aanvraag sturen wij deze door naar de verzekeraar. Van de verzekeraar ontvangt u vervolgens een e-mail waarin staat of u wel of niet een voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, wat betekent dat u direct met uw motor de weg op kan. Vervolgens moet de verzekeraar uw voorlopige dekking omzetten naar een definitieve dekking. Dit duurt maximaal 48 uur, maar gebeurt vaak al binnen een uur.

Direct een motorverzekering aanvragen via Alpina

Heeft u nog vragen over het aanvragen van een motorverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. Een bericht sturen is uiteraard ook mogelijk. Dit kan via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op