800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Motorverzekering Wat kost een motorverzekering?

Wat kost een motorverzekering?

Heeft u net een nieuwe of tweedehandse motor? Dan bent u verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Omdat elke situatie weer anders is, kunnen de kosten voor een motorverzekering nog wel eens verschillen. Factoren die de kosten van een motorverzekering bepalen zijn bijvoorbeeld de dekking, uw woonplaats en soort motor. In dit artikel leest u meer over wat een motorverzekering kost en waar dit mee te maken heeft.

wat kost een motorverzekering

Wat kost een motorverzekering ongeveer?

De kosten van een motorverzekering zijn van een aantal factoren afhankelijk. De dekking die u bijvoorbeeld kiest is premiebepalend. De WA-dekking is minimaal verplicht. Zo bent u verzekerd op het moment dat u schade met uw motor aan een ander aanricht. Kiest u voor een WA-beperkt casco dan is diefstal en brandschade ook verzekerd. Met een WA+casco dekking ( Allrisk) bent u ook verzekerd schade aan uw eigen motor als u een ongeluk veroorzaakt. Andere factoren die de kosten van een motorverzekering bepalen zijn:

  • Aantal schadevrije jaren is ook premiebepalend. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting u krijgt.
  • Leeftijd bestuurder. Verzekeraars zien jonge bestuurders als een hoger risico. Daarom zijn de kosten van een motorverzekering voor jongeren vaak duurder t.o.v. een ouder persoon.

Motorverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

WA-motorverzekering; wat kost dat ongeveer?

Op de vraag wat een motorverzekering kost is dus geen eenduidig antwoord mogelijk. Dit is per persoon en situatie verschillend. Om u toch een idee te geven over de kosten van een motorverzekering hebben wij hier twee voorbeeld van fictieve personen.

*Dit is een indicatieve premie uit juli 2024. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Voorbeeld premies WA dekking
Merk Harley Davidson Road King Yamaha MT-09
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA- Dekking WA- Dekking
Leeftijd bestuurder 30 41
Woonplaats IJsselstein De Bilt
Schadevrije jaren 4 8
Eigen risico nvt nvt
Verzekeraar Nationale Nederlanden Unigarant
Premie per maand WA dekking €17,93 €5,60

Kosten voor een All risk motorverzekering

Schade door uw motor waar u aansprakelijk voor bent, keert de verzekeraar uit. De schade ontstaan aan jouw eigen motor draagt jouw verzekeraar ook. Hetzelfde geldt voor schade door bijvoorbeeld diefstal, vandalisme en storm. Het is de ruimste verzekeringsvorm. Om u een idee te geven over de kosten van een Allrisk motorverzekering hebben wij hier twee voorbeeld van fictieve personen.

*Dit is een indicatieve premie uit juli 2024. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Voorbeeld premies WA +Allrisk
Merk Harley Davidson Road King Yamaha MT-09
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA+ Allrisk WA+ Allrisk
Leeftijd bestuurder 30 41
Woonplaats IJsselstein De Bilt
Schadevrije jaren 4 8
Eigen risico €300 €750
Verzekeraar Avéro Achmea Allianz
Premie maand WA+ Allrisk €124,34 €26,80

Goedkoopste motorverzekeringen 2024

Als u een motorverzekering gaat afsluiten dan zoekt u waarschijnlijk verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Naast dat de motorverzekering goedkoop moet zijn, is het ook belangrijk dat de verzekering aansluit bij uw wensen. Wij adviseren u daarom altijd om gebruik te maken van een vergelijkingstool. Op die manier komt u erachter welke motorverzekering het beste bij u past.

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend op een Yamaha MT-09. De persoon betreft een man, 41 jaar oud, gevestigd in De Bilt met 8 schadevrije jaren met een WA-dekking. De berekening is gemaakt in juli 2024 met de berekentool van Alpina.nl
Verzekeraar Dekking Maandelijkse premie
Unigarant WA €5,60 Bereken premie
Nationale Nederlanden WA €8,14 Bereken premie
Avéro Achmea WA €8,21 Bereken premie
Avéro Achmea Particulier Op Zeker WA €8,21 Bereken premie
Allianz WA €15,35 Bereken premie

Bereken de premie van uw motorverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op