Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Biedt mijn motorverzekering ook dekking in het buitenland?

Menig motorrijder zal beamen dat er geen vrijer gevoel bestaat dan het besturen van een motor. Hoe fijn is het in dat kader om zorgeloos op vakantie te gaan op de motor? Toerend op uw motor kunt u echt genieten van de omgeving. Maar hoe werkt het nu eigenlijk als u schade rijdt in het buitenland? Bent u hiervoor wel verzekerd? En wat voor een motorverzekering past het beste bij u?

Motorverzekering buitenland

Waarom is een motorverzekering buitenland belangrijk?

Schade aan uw motor wilt u uiteraard zo spoedig mogelijk laten repareren. Helemaal wanneer u zich in het buitenland bevindt: het kan namelijk zijn dat u een planning heeft qua route. Oponthoud is dan niet fijn.

Vaak worden reparaties, hotelovernachtingen (door de duur van de reparatie) en vervangend vervoer standaard vergoed. Let wel op: dit is afhankelijk van uw verzekeraar en de polisvoorwaarden.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschillende soorten motorverzekeringen voor in het buitenland

De meeste verzekeraars zullen onderscheid maken tussen drie verschillende verzekeringen. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), WA beperkte casco verzekering en de Allrisk verzekering.

WA-verzekering

Met een WA-verzekering is enkel de schade gedekt die u toebrengt aan een ander. Rijdt u met uw motor tegen andermans auto aan? Dan wordt de schade aan deze auto vergoed. De schade aan uw eigen motor moet u, bij een WA-verzekering, zelf betalen.

WA beperkte cascoverzekering

Bij een WA beperkte cascoverzekering is zowel toegebrachte schade als schade aan uw motor gedekt. Uw dekking is hierbij wel afhankelijk van de oorzaak. U bent namelijk alleen gedekt bij een aantal specifieke oorzaken van schade. U krijgt een uitkering bij schade (onder andere) ontstaan door: ontploffing, stormschade, natuurrampen, diefstal en aanrijding met een loslopend dier.

Valt de oorzaak van schade buiten deze gevallen? Dan krijgt u uw schade niet vergoed. Wanneer u een ander aanrijdt, krijgt u uw schade ook niet vergoed bij deze verzekeringsvorm.

Allrisk verzekering

De Allrisk verzekering is de meest ruime verzekering die u kunt afsluiten voor uw motor. Dit is de enige verzekering die eveneens schade dekt die door uzelf is ontstaan. Wanneer u iemand anders aanrijdt met uw motor, wordt ook uw schade vergoed.

Bij het kiezen voor een Allrisk verzekering is het belangrijk om een goede afweging te maken. De premie is namelijk een stuk hoger. Bij nieuwe/dure motoren, is het bijvoorbeeld prettig om deze verzekeringsvorm te hebben.

Tips: verschil tussen vakantie en wonen in buitenland bij motorverzekering

Bent u woonachtig in een ander EU-land? Dan dient u uw motor in te schrijven in het desbetreffende land. Wanneer u uw motor heeft ingeschreven moet u aantonen dat uw motor ook verzekerd is. Deze verzekering moet minimaal een WA-verzekering zijn: dit is namelijk wettelijk verplicht binnen de EU. Controleer altijd of uw huidige verzekering geldig is in het betreffende land, of dat u een nieuwe verzekering dient af te sluiten.

Gaat u alleen op vakantie? Dan is het al bekend dat u woonachtig bent in Nederland en dat uw motor daar staat ingeschreven. Het enige wat u dan hoeft te doen, is minimaal een WA-verzekering afsluiten.

 

Motorverzekering afsluiten? Welkom bij Alpina

Sluit nu uw motorverzekering af bij Alpina. Bij Alpina heeft u altijd de best mogelijke dekking voor de scherpste prijs. Het enige wat u hoeft te doen: uw gegevens invullen via onze website en wij geven u gelijk een offerte voor de premie.

Heeft u vragen over het afsluiten van uw motorverzekering? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op