800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoezo hoef je een motorverzekering niet te vergelijken?

Bij het vergelijken van verzekeringen denkt u misschien niet gelijk aan de motorverzekering. Toch is het zeker de moeite van het vergelijken waard. En niet alleen als u kiest voor de WA + casco.

Verzekeraars die hetzelfde verzekeren en dezelfde dekking bieden vragen waarschijnlijk niet dezelfde premie voor de motorverzekering. De goedkoopste verzekeraar vraagt misschien maar de helft van de premie van de duurste verzekeraar. Dit komt vaak niet door een kwaliteitsverschil, maar door een verschil in premiestelling. Verzekeraars bepalen zelf de premie die ze u in rekening brengen. Ga dus niet akkoord met een hoge premie als het ook goedkoper kan.

Hoezo motorverzekering niet vergelijken

Ook voor de goedkopere dekking telt iedere euro

De premieverschillen tussen motorverzekeringen zijn het grootst bij de duurste motorverzekering, de WA + casco. Maar ook voor de beperktere dekkingen kan het vergelijken uit. De goedkoopste WA-dekking geeft alleen een vergoeding voor schade met de motor aangericht aan anderen, maar ook voor deze dekking lopen de verschillen in de euro’s. Het zijn maandelijks terugkerende kosten voor waarschijnlijk ook nog meerdere jaren.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kunt u switchen van motorverzekering?

Bij het afsluiten van een motorverzekering sluit u een contract met de verzekeraar voor één jaar. Na het eerste jaar wordt de polis door de verzekeraar verlengd, maar vervolgens kunt u de motorverzekering wel tussentijds opzeggen. In het verleden moest u wachten tot de zogenaamde premievervaldatum, maar tegenwoordig is het beter geregeld voor de consument. Eventueel mag de verzekeraar nog een wachttijd hanteren van één maand bij een opzegging na een looptijd van één jaar. Betaalt u nu teveel voor de motorverzekering? Stap dan gelijk over als het mogelijk is.

 

De motor het hele jaar gebruiken tegen een lage premie

U kunt kiezen voor een verzekering die geen dekking biedt in de winterperiode. Dit geeft u een besparing op de premie, maar vaak is het niet nodig om voor deze beperking te kiezen. De motor is dan niet verzekerd tijdens de winterstop. Dit is bijvoorbeeld de periode van 1 december tot 1 maart. Uw voordeel is een kleine korting op de premie. Ervaring leert dat u beter kunt kiezen voor een goedkope motorverzekering met dekking voor het gehele jaar. Dat gaat u lukken door te vergelijken. Als uw auto het een keer niet doet in december, januari of februari kunt u gewoon de motor pakken als de weersomstandigheden het toelaten.

In vergelijking met de autoverzekering is de motorverzekering goedkoper. Hierdoor levert het vergelijken naar verhouding minder op, maar nog steeds voldoende om een paar minuten de tijd te nemen voor het vergelijken van meerdere verzekeraars.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op