800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een motorverzekering per direct afsluiten?

Een motor biedt het ultieme gevoel van vrijheid. U stapt op en rijdt weg. Bovendien heeft u nooit last van file, de droom van iedere weggebruiker. Door uw motorverzekering op tijd te regelen kunt u onbezorgd met uw motor de weg op, want u weet dat u bij schade goed verzekerd bent. Een veilig gevoel. Op Alpina.nl kunt u direct een motorverzekering afsluiten. In slechts 5 minuten is het al geregeld. Hulp nodig? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor u klaar!

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering direct afsluiten

In 4 stappen een motorverzekering afsluiten

Op Alpina.nl is het afsluiten van een motorverzekering heel eenvoudig. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u bovendien eerst een indicatie van de premie berekenen. Zo heeft u alvast een goed idee van de maandelijkse kosten voor uw motorverzekering. In slechts 4 stappen kunt u per direct een motorverzekering afsluiten.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Voer enkele gegevens over uzelf en uw motor in

De eerste stap is het invullen van enkele persoonsgegevens en gegevens over uw motor. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw motor achterhalen, zoals het merk en type. Ook hebben we uw geboortedatum en postcode nodig. De premie voor een motorverzekering wordt namelijk berekend aan de hand van de volgende factoren:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • De gewenste dekking voor de verzekering

Stap 2: Kies een dekking voor uw motorverzekering

Vervolgens selecteert u de gewenste dekking voor uw verzekering. U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. Het afsluiten van een WA dekking is bij een motorvoertuig wettelijk verplicht in Nederland. Met een WA motorverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw motor. Schade aan uw eigen motor is hiermee niet verzekerd. Daarvoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan de WA + beperkt casco motorverzekering. Hiermee is uw motor verzekerd bij diefstal en brandschade. U kunt ook kiezen voor de meest uitgebreide motorverzekering. Met een allrisk dekking is schade aan uw motor door eigen schuld ook gedekt. Kijk bij het kiezen van een dekking naar de dagwaarde van uw motor en uw persoonlijke situatie.

Stap 3: Kies eventueel aanvullende dekkingen

U kunt uw motorverzekering zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Er zijn diverse aanvullende dekkingen mogelijk. Dit is natuurlijk wel van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de aanvullende dekkingen verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden of schade opzittenden.

Stap 4: Vergelijk motorverzekeringen

Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u een handig overzicht van alle motorverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Bovendien krijgt u direct de bijbehorende premies en polisvoorwaarden te zien. Zo kunt u een goede vergelijking maken en de motorverzekering kiezen die het beste bij uw motor én bij uw portemonnee past.

Sluit direct een motorverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u uw motor in slechts 5 minuten verzekeren. Zo weet u zeker dat u straks veilig de weg op kunt. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons op werkdagen van 08.00 tot 18.00 bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op