Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe wordt de premie van een motorverzekering bepaald?

Bent u van plan om een motorverzekering af te sluiten? Dan kunt u op Alpina.nl eerst online de premie berekenen. Zo weet u ongeveer wat u straks per maand kwijt bent aan premie voor uw motorverzekering. Een verzekeraar berekent de premie aan de hand van verschillende factoren. Aan de hand van deze factoren kijkt een verzekeraar hoe groot de kans is dat ze straks een schadevergoeding moeten uitkeren. Daarom geldt; hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. Op Alpina.nl geven we u de handvatten om snel en gemakkelijk de premie voor uw motorverzekering te berekenen.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering premie

Premiebepalende factoren

De premie van een motorverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Het type motor
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De schadevrije jaren die u heeft opgebouwd
  • De gewenste dekking

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In 4 stappen een motorverzekering berekenen

Voordat u een motorverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u elke maand aan premie gaat betalen. Door van te voren de premie te berekenen heeft u alvast een goed idee van de maandelijkse kosten voor uw motorverzekering. Op u een handje te helpen, hebben we bij Alpina een stappenplan gemaakt. In 4 eenvoudige stappen kunt u de premie voor uw motorverzekering berekenen:

Stap 1: Voer uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in

De eerste stap in het berekenen van de premie voor een motorverzekering is het invullen van een aantal gegevens over uw motor. Aan de hand van het kenteken kunnen we al wat informatie over uw motor achterhalen, zoals het merk en type. Daarnaast hebben we voor de berekening uw postcode, huisnummer en geboortedatum nog. Dit zijn allemaal premiebepalende factoren. Vervolgens vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Weet u niet precies hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we online een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies een dekking voor uw motorverzekering: WA, WA+ of Allrisk

De tweede stap is het kiezen van een dekking. Bij een motorverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen. Het afsluiten van een WA dekking is wettelijk verplicht in Nederland. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw motor. Let op, schade aan uw eigen motor is met deze dekking niet verzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan de WA + beperkt casco motorverzekering. Hiermee is uw motor verzekerd bij diefstal en brandschade. Bent u meer het ‘better safe than sorry’ type? Dan kunt u een Allrisk motorverzekering afsluiten. Hiermee is schade aan uw eigen motor, bijvoorbeeld door een aanrijding, ook meeverzekerd.

Stap 3: Selecteer uw aanvullende dekkingen

Naast de dekking die u kiest, kunt u uw motorverzekering ook aanvullen met extra dekkingen. Dit is natuurlijk wel van invloed op de premie voor uw motorverzekering. U kunt bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden en schade opzittenden meeverzekeren. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie.

Stap 4: Vergelijke aanbieders!

Na het invullen van deze informatie krijgt u een handig overzicht van alle verzekeraars die aan uw wensen voldoen, inclusief de bijbehorende premies. Vervolgens kunt u deze aanbieders vergelijken op prijzen en voorwaarden. U wilt natuurlijk niet alleen de beste motorverzekering, maar het liefst ook de goedkoopste. Door verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering via Alpina

Bereken direct de premie voor uw motorverzekering met onze handige online vergelijkingstool. Heeft u de motorverzekering van uw keus gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Heeft u nog vragen of sluit u de verzekering liever met een van onze verzekeringsspecialisten af? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een motorverzekering. Misschien staat uw vraag er al tussen!

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op