Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat zijn de prijzen voor een motorverzekering?

De prijzen voor een motorverzekering kunnen soms flink uiteen lopen. Iedere verzekeraar hanteert weer andere premies en voorwaarden. Daarom is het verstandig om eerst motorverzekeringen te vergelijken, voordat u de eerste de beste verzekering afsluit. Dat kan u op jaarbasis veel geld besparen! De prijzen voor een motorverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De gewenste dekking
  • De opgebouwde schadevrije jaren

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering prijzen

In 4 stappen de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders

We horen u denken: ‘Leuk dat vergelijken, maar dat kost me veel te veel tijd’. Gelukkig valt dat heel erg mee! U hoeft niet zelf alle websites van verzekeraars af, maar kunt gewoon op één plek de prijzen van alle aanbieders zien. Om u een handje te helpen, hebben we hier op Alpina.nl een handig stappenplan gemaakt. In slechts 4 stappen kunt u de prijzen voor een motorverzekering vergelijken.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Gegevens invoeren

De eerste stap is het invoeren van uw gegevens in de online vergelijkingstool. Dit zijn onder andere het kenteken van uw motor, uw postcode, uw geboortedatum en uw schadevrije jaren. Aan de hand van het kenteken kunnen we het merk en type van uw motor achterhalen. Weet u niet zeker hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? In onze tool hebben we een optie waardoor we met een aantal korte vragen online een inschatting voor u kunnen maken.

Stap 2: Kies uw dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw motorverzekering. U heeft altijd drie keuzes. We zullen ze alle drie even toelichten. De basisdekking is WA. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is in Nederland verplicht voor elk motorvoertuig. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw motor bij iemand anders veroorzaakt. Eigen schade wordt niet vergoed. Als u eigen schade ook mee wilt verzekeren kunt u kiezen voor een WA + beperkt casco motorverzekering. Hiermee is uw motor verzekerd bij onder andere diefstal en brandschade. Tot slot is er de Allrisk motorverzekering. Hiermee zijn alle schades gedekt, ook schade die u zelf heeft veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan rijden tegen paaltje of het onopzettelijk veroorzaken van een aanrijding.

Stap 3: Aanvullende dekkingen kiezen

Een motorverzekering kunt u helemaal naar eigen wens samenstellen. Dat betekent dat u diverse aanvullende dekking kunt afsluiten om uw motorverzekering compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden of schade opzittenden. Dit is natuurlijk wel van invloed op de prijs van uw verzekering. Hoe meer aanvullende opties u kiest, hoe hoger de premie wordt.

Stap 4: Vergelijk de prijzen van motorverzekeringen

Na het invullen van uw gegevens en het kiezen van een dekking, krijgt u een overzicht van alle aanbieders. Hier worden per motorverzekering ook de prijzen vermeld. Zo kunt u eenvoudig vergelijken. Let echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd de weg op gaat met uw motor.

Sluit direct een motorverzekering af via Alpina

Heeft u de juiste motorverzekering gevonden? Dan kunt u deze bij ons direct online afsluiten! Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op