Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Motorverzekering Verzeker motor voor nieuwe seizoen

Verzeker motor voor nieuwe seizoen

De lente staat voor de deur, tijd om je motor uit de stalling te halen. Regel voordat je de weg opgaat de verzekering van je meest gekoesterde machine. Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van een motorverzekering.

Uiteraard wordt de motor vaak gebruikt voor woon-werkverkeer (heel handig in de file) of als sportmotor maar de meeste liefhebbers van motoren zijn mooiweerrijders en toeren vooral in het weekend. Je toermotor wil je graag goed verzekeren want een ongelukje ligt op de loer. In het verkeer moet je er rekening mee houden dat je als motorrijder kwetsbaar bent. Bestuurders van auto’s zien je nogal eens over het hoofd. Ze houden geen rekening met de snelheid van een motor en kijken vaak helemaal niet goed in hun spiegels. Zelfs een geparkeerde motor wordt nog wel eens geramd door een automobilist die veel te snel een ‘leeg’ parkeervak inrijdt.

Motorverzekering nieuwe seizoen

Kleding en helm

Weersomstandigheden of een slecht wegdek hebben natuurlijk een groter effect op een motorrijder dan op een automobilist. Geen wonder dat de meeste motoren in de stalling blijven wanneer het regent, het gevaar op slippen is op een nat wegdek vele malen groter. Maar eenmaal onderweg blijft het natuurlijk niet altijd droog, dus je loopt altijd risico op valpartijen. Hiervoor draag je uiteraard een helm en beschermende kleding, maar na een val kun je die vaak beter dumpen. Een helm die eenmaal een klap heeft gehad is afgeschreven en motorkleding verbrandt vaak als het over het asfalt schuurt.

Medepassagiers, parkeren en diefstal

Ga je regelmatig op pas met een duopassagier, dan draag je nog eens extra verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn bij de meeste verzekeringen de opzittenden meeverzekerd. Daarnaast is een motor een gewild object en daardoor gevoelig voor diefstal of vandalisme. Bij het kiezen van je verzekering moet je dit zeker in je overweging meenemen. En daarbij doe je er goed aan om te checken of je motor ook in de stalling of geparkeerd verzekerd is.

Rijervaring telt

Sommige verzekeringen houden rekening met de rijervaring die je hebt in een auto. Er zijn verzekeringen waarvan de premie lager wordt wanneer jij ouder bent. En dat is natuurlijk goed nieuws voor mannen die pas na hun 50 ste hun motordroom laten uitkomen. Oude motoren zijn vaak ook goedkoper in de verzekering dan nieuwe. De gedachte hierachter is dat van oude motoren de reserveonderdelen goedkoper zijn en de reparatiekosten ook.

Buitenland

Wanneer je regelmatig in het buitenland toert, doe je er verstandig aan om te checken of jouw verzekering daar ook geldig is. En heb je recht op vervangend vervoer wanneer je motor langs de kant van de weg stil komt te staan?

Juridische hulp is geen flauwekul

‘Die motor was er zomaar, hij reed veel te snel!’ Dat is een veelgehoorde uitspraak van automobilisten. Bedenk dat je als motorrijder vaak de schijn tegen hebt als je bij een ongeluk betrokken raakt. Er zijn zoveel vooroordelen en automobilisten schuiven maar wat graag de schuld op je af. Daarom is het goed om juridische hulp mee te verzekeren. Veel verzekeringen bieden dit als extra optie aan.

Check!

In het kort moet je aan de volgende zaken denken bij het afsluiten van je motorverzekering:

  • Hoe goed zijn jij en je medepassagier verzekerd?
  • Zijn accessoires zoals kleding en helm meeverzekerd?
  • Dekt de verzekering diefstal en vandalisme (ook in de garage)?
  • Heb je recht op vervangend vervoer?
  • Hoe wordt de leeftijd van jezelf en je motor plus rijervaring meegerekend?
  • Is je geparkeerde motor ook verzekerd?
  • In welke landen is je verzekering geldig?
  • Is juridische hulp inbegrepen?

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op