Welke motorverzekering moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste motorverzekering is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Er komen steeds meer aanbieders op de markt, waardoor het aanbod overweldigend kan zijn. Ook zijn er vaak verschillende dekkingen en aanvullende opties mogelijk. Hoe weet u nou welke motorverzekering u moet kiezen? Op Alpina.nl vertellen we u waar u op moet letten bij het kiezen van een motorverzekering.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke aanvullende dekkingen zijn er voor een motorverzekering?

Naast de standaard dekking kunt u altijd kiezen voor aanvullende opties. Zo stelt u uw motorverzekering helemaal naar eigen wens samen. Dit is natuurlijk wel van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie. Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden en schade opzittenden meeverzekeren.

Bij sommige verzekeraars kunt u ook kiezen voor een winterstop dekking. Hierbij is schade ontstaan tijdens het rijden met de motor niet gedekt gedurende de winter. Meestal geldt dit van 15 december tot 1 maart. Schade door brand of diefstal in de garage is wel gewoon gedekt. De winterstop dekking is vooral handig voor motorrijders die voornamelijk tijdens de zomermaanden motorrijden.

Motorverzekeringen vergelijken

Nadat u een dekking en aanvullende opties heeft gekozen krijgt u een overzicht van alle aanbieders die bij uw persoonlijke wensen aansluiten. Maar welke aanbieder heeft nou de beste motorverzekering? Hier komt u achter door te vergelijken op prijs én inhoud. Bij het vergelijken van motorverzekering zijn er verschillende premiebepalende factoren, zoals:

  1. Uw leeftijd
  2. Uw postcode
  3. De gekozen dekking
  4. Uw opgebouwde schadevrije jaren

Door goed te vergelijken vindt u niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste motorverzekering. Bij schade wilt u natuurlijk wel terug kunnen vallen op uw motorverzekering.

Sluit direct uw motorverzekering af op Alpina.nl!

Weet u na het vergelijken welke motorverzekering het beste bij u en uw motor past? Dan kunt u deze op Alpina.nl direct online afsluiten! Zo kunt u snel goed verzekerd op pad met uw motor. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-09-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op