800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Indien u onverwachts rechtshulp nodig heeft, kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de kosten van de benodigde rechtshulp. Op alpina.nl berekent u gemakkelijk online uw premie en kunt u vervolgens uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten.

rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wat heb ik nodig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

U wilt een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar hoe werkt het nu? Op alpina.nl vult u een aantal gegevens in en vervolgens kiest u uw dekking. Ga hierbij na in welke situaties u verzekerd wilt zijn van rechtsbijstand. Vervolgens ziet u direct welke rechtsbijstandverzekeringen het beste bij u passen. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten. Als u nog twijfelt, dan kunt u eerst ook een offerte maken.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Is een rechtsbijstandverzekering afsluiten verplicht?

Nee, in Nederland is het wettelijk niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Echter is het wel aan te raden om te doen. Zeker bij juridische conflicten kunnen de bedragen enorm oplopen. Waarom u juist wel een rechtsbijstandverzekering zou moeten afsluiten, leest u hier.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict?

U denkt misschien niet direct aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, maar als u al in een conflict verzeild bent geraakt, ben u vaak te laat. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering dient u namelijk rekening te houden met een wachttijd. Dit houdt in dat u niet direct beroep kunt doen op de verzekering.  Loopt er al een conflict en sluit  u dan pas een rechtsbijstandverzekering af? Dan is er in veel gevallen geen dekking.

Geldt er een eigen risico?

In sommige gevallen is er sprake van een eigen risico, dit betekent dat een bepaald bedrag van de gemaakte kosten van de rechtshulp voor uw rekening komt. Niet iedere verzekeraar hanteert een eigen risico.

Vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen

De voorwaarden per verzekeraar kunnen dus verschillen. Het loont dus om diverse rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs, maar ook op voorwaarden. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag verder.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op