Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom een rechtsbijstandverzekering voor studenten?

U gaat als student op kamers. Met veel plezier verblijft u op uw kamer in de stad. Helaas verzeilt u in een argument met uw huisbaas. Hij weigert namelijk om bepaalde reparaties uit te voeren. Hij dreigt zelfs om u uit huis te zetten als u hier ook maar iets over zegt tegen een ander.

Wat moet u nu doen? Kan hij u echt zomaar uit huis plaatsen? Of kunt u toch voor elkaar krijgen dat uw huisbaas de reparaties uitvoert? Om antwoord te krijgen op uw vragen heeft u een jurist of advocaat nodig. Deze zoekt voor u in detail uit in hoeverre u uw recht kunt halen.

Als student zijnde heeft u alleen niet de financiële middelen om het uurloon van een jurist of advocaat te bekostigen. Om u toch de rechtsbijstand te geven die u nodig heeft, is er de rechtsbijstandverzekering.

Maar hoe gaat dit nu in zijn werk? En wat krijgt u nu precies vergoed? In deze informatieve blog legt Alpina dit allemaal voor u uit.

Rechtsbijstandverzekering

Uw rechtshulp op stand-by met een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering bent u gedekt tegen de kosten die u maakt voor het inschakelen van een advocaat of jurist. Bij vrijwel elke verzekeraar is het zo dat zij een aantal juristen en advocaten gecontracteerd hebben. Wanneer u een rechtsbijstandverzekering afsluit staan deze juristen en advocaten tot uw beschikking.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De verzekeraar brengt u in contact met een jurist of advocaat. Afhankelijk van welke in eerste instantie nodig blijkt. Vaak krijgt u eerst te maken met een jurist. Wanneer deze niet uit uw geschil komt, wordt u doorverwezen naar een advocaat. De advocaat behandelt dan uw zaak en zal in sommige gevallen u ook bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Daarbij bent u voor een bepaald bedrag aan juridische hulp gedekt. U kunt bijvoorbeeld gedekt zijn voor een bedrag tot 10.000 euro aan rechtsbijstand. Mocht u hier denken overheen te gaan, dan kunt u zich bij verzekeren of zelf de overige kosten betalen.

De premie voor rechtsbijstand zijn doorgaans niet hoog. Voor maar een paar euro per maand kunt u al uw rechtshulp op stand-by hebben staan. Een jaar lang premie is ongeveer het uurloon van een advocaat en vaak zelfs minder. Een rechtsbijstandverzekering is alleen al om deze reden het overwegen zeker waard.

Wat wel en wat niet gedekt?

Geschillen tussen twee partijen worden doorgaans gedekt door de rechtsbijstandverzekering. Heeft u een geschil met uw huisbaas? Dan wordt dit vergoed door uw verzekeraar. Of een conflict met uw buren? Ook dit wordt vergoed met de rechtsbijstandverzekering.

Wat niet wordt vergoed door de rechtsbijstandverzekering zijn gerechtelijke procedures, ontstaan doordat u een strafbaar feit gepleegd heeft. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om, indien u onschuldig wordt bevonden, bepaalde gerechtelijke kosten bij de verzekeraar achteraf vergoed te krijgen.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een rechtsbijstandsverzekering als student af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor uzelf af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering voor studenten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie snel en eenvoudig!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op