Scooterverzekering

Vespa verzekeren

Nu met Gratis verhaalservice
  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

De Vespa is misschien wel de meest populaire en bekende scooter. Sinds de Vespa in 1968 voor het eerst op de markt kwam, is de scooter niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. De scooters hebben een Italiaans design en hebben een klassieke look met moderne afwerkingen van nu. Bent u in het bezit van een Vespa of bent u van plan om er een aan te schaffen? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Wat is de beste scooterverzekering voor een Vespa?

Dekkingen Vespa scooterverzekering

Zodra de Vespa op naam staat, bent u verplicht om deze te verzekeren. Iedere scooterbezitter dient minimaal een WA-scooterverzekering af te sluiten. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering keert alleen uit bij schade aan (bezittingen van) anderen. Schade aan uw Vespa kunt u met deze verzekering niet claimen. Bij een aanrijding door uw schuld, keert uw verzekeraar de schade uit aan de tegenpartij. U moet zelf de schade aan uw eigen scooter betalen. Is de schade veroorzaakt door de tegenpartij dan kunt u deze wel verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij.

Naast de verplichte WA scooterverzekering heeft u de keuze uit drie uitgebreidere dekkingen, die wellicht interessant zijn, namelijk:

De naam van de verzekering laat zien welke dekking deze biedt. De meest uitgebreide scooterverzekering is te vergelijken met de allrisk verzekering, zoals bekend van autoverzekeringen.

Alpina

Bij Alpina kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week online een verzekering afsluiten voor uw Vespa. Online een scooterverzekering afsluiten via alpina.nl is gemakkelijk en snel.

Door online te vergelijken weet u wat u kwijt bent aan premie bij de verschillende verzekeraars. In de loop van de jaren kan de premie nog verder dalen, want u bouwt schadevrije jaren op. Deze geven recht op een extra korting op de scooterverzekering. Nadat de scooterverzekering één jaar gelopen heeft, kunt u opnieuw vergelijken en mogelijk weer besparen.

Heeft u vragen over het verzekeren van uw Vespa? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Kijk ook bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.

Vergelijk online de premie voor een scooterverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op