Welke scooterverzekering biedt dekking tegen brand?

Voor je scooter kun je kiezen tussen verschillende verzekeringsvormen. De uitgebreidere verzekeringsvormen bieden ook dekking tegen brand.

Er zijn vier verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen voor de scooterverzekering. Welke dekking je het beste kunt kiezen is voor een groot deel afhankelijk van de waarde van jouw motorrijtuig. Voor een oudje met nog maar een geringe waarde kies je niet de meest uitgebreide verzekering. De premie moet namelijk wel in verhouding staan tot de dekking. Je gaat geen premie van een paar honderd euro betalen als de scooter nog maar €500 waard is. De onderstaande twee verzekeringsvormen bieden dekking tegen brand:

Welke verzekeringsvormen bieden geen dekking tegen brand?

Het premieverschil tussen de WA + Diefstal en de WA + Diefstal en brand is klein. De kans op schade door brand is namelijk maar klein. Het verschil tussen de WA + Diefstal en de WA is juist groot. Met name het risico van diefstal is groot bij een scooter. De dekking tegen diefstal is hierdoor belangrijker dan de dekking tegen brand.

 

 

Wanneer kiezen voor de WA scooterverzekering?

Je kiest uitsluitend voor de WA-dekking als de scooter nauwelijks nog waarde heeft. Voor de uitgebreidere dekkingen wordt de premie te hoog als je het afzet tegen wat je voor het extra geld krijgt. Je moet voorkomen dat je een torenhoge premie moet betalen en bij schade maar weinig uitgekeerd krijgt.

Wat wordt er uitgekeerd bij brandschade?

Uit de scooterverzekering krijg je de herstelkosten uitgekeerd. Bij brand zal in de meeste gevallen herstel niet meer mogelijk zijn. In dat geval wordt de dagwaarde van de scooter uitgekeerd. Voor het vaststellen van de dagwaarde gelijk vóór het ongeval kan de verzekeraar een expert inschakelen. De restanten van de scooter worden eventueel nog verkocht. In totaal krijg je maximaal de dagwaarde uitgekeerd.

Bereken online de premie van uw scooterverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-07-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op