800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Welke scooterverzekering biedt dekking tegen brand?

Voor je scooter kun je kiezen tussen verschillende verzekeringsvormen. De uitgebreidere verzekeringsvormen bieden ook dekking tegen brand.

Er zijn vier verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen voor de scooterverzekering. Welke dekking je het beste kunt kiezen is voor een groot deel afhankelijk van de waarde van jouw motorrijtuig. Voor een oudje met geringe waarde kies je niet de meest uitgebreide verzekering. De premie moet namelijk wel in verhouding staan tot de dekking. Je gaat geen premie van een paar honderd euro betalen als de scooter nog maar €500 waard is.

De onderstaande twee verzekeringsvormen bieden dekking tegen brand:

Scooterverzekering biedt dekking tegen brand

Welke dekking voor jouw scooter

De WA + Diefstal, brand en aanrijding is de verzekering met de meest uitgebreide dekking, maar daar betaal je ook de hoogste premie voor. De meest uitgebreide verzekering kan wel twee tot vier keer duurder zijn dan de WA + Diefstal en brand. Toch is dat nog geen reden om voor de goedkopere te kiezen. De meest uitgebreide scooterverzekering biedt ook dekking tegen schade door aanrijdingen.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke verzekeringsvormen bieden geen dekking tegen brand

Het verschil in premie tussen de WA + Diefstal en brand en de WA is groot. Met name het risico van diefstal is groot bij een scooter. De dekking tegen diefstal is hierdoor belangrijker dan de dekking tegen brand.

 

 

Wanneer kies je voor de WA scooterverzekering

Je kiest uitsluitend voor de WA-dekking als de scooter nauwelijks nog waarde heeft. Voor de uitgebreidere dekkingen wordt de premie te hoog als je het afzet tegen wat je voor het extra geld krijgt. Je moet voorkomen dat je een torenhoge premie moet betalen en bij schade maar weinig uitgekeerd krijgt.

Wat wordt er uitgekeerd bij brandschade?

Uit de scooterverzekering krijg je de herstelkosten uitgekeerd. Bij brand zal in de meeste gevallen herstel niet meer mogelijk zijn. In dat geval wordt de dagwaarde van de scooter uitgekeerd. Voor het vaststellen van de dagwaarde gelijk vóór het ongeval kan de verzekeraar een expert inschakelen. De restanten van de scooter worden eventueel nog verkocht. In totaal krijg je maximaal de dagwaarde uitgekeerd.

Bereken online de premie van uw scooterverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op