800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welke scooterverzekering past bij jou?

U heeft een scooter bij u in de schuur of op uw oprit staan. Wellicht rijdt u er zelf op of zijn het vooral uw kinderen die er gebruik van maken. Of u er gebruik van maakt of niet, schade kunt u al vrij snel oplopen. Een scooter is nou eenmaal niet zo stevig als een auto is. Wanneer u tegen een auto aanrijdt, kan dit flinke schade opleveren.

Het wegwerken van een deuk of kras kost al gauw een paar honderd euro. Om nog maar niet te beginnen over de kosten die een ander wellicht lijdt. Het liefst betaalt u deze kosten natuurlijk niet zelf. Daarvoor heeft u een scooterverzekering nodig. Maar kiest u dan voor een standaard verzekering of toch aanvullend? En wat krijgt u nu verzekerd? Op deze pagina wordt het allemaal uitgelegd.

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter
welke scooterverzekering nodig

Scooterverzekering nodig: minimale dekking of toch aanvullend?

Wanneer maakt u de keuze om uw scooter minimaal of aanvullend te verzekeren? Hieronder een aantal handige tips om te beslissen welke scooterverzekering u nodig heeft.

Waarde

De waarde van uw scooter is vrijwel de grootste factor in uw keuze voor een minimale of aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering is nou eenmaal hoger in de maandelijkse premie. Heeft u een scooter met een vrij lage waarde, bijvoorbeeld 500 euro, dan is een aanvullende verzekering het wellicht niet waard. Is uw scooter een paar duizend euro dan is een aanvullende verzekering het overwegen wel waard.

Locatie

Uw woonplaats weegt ook mee in uw keuze. Als u in een drukke stad woont is de kans nu eenmaal groter dat u schade oploopt, dan wanneer u in een rustig dorp woont. Als u in een drukke stad woont, is het aan te raden om een aanvullende verzekering te nemen.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Wat wordt er verzekerd?

Wanneer u een verzekering afsluit heeft u de keuze uit drie verzekering. Wij leggen hieronder kort uit wat u vergoed krijgt per soort verzekering.

WA-verzekering

WA staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid’. Dit is de minimale verzekering die afgesloten kan worden. Daarbij is de WA-verzekering ook wettelijk verplicht. U dient deze verzekering dus altijd af te sluiten wanneer u een scooter aanschaft.

Met een WA-verzekering wordt alleen de schade aan een ander vergoed. U krijgt niet de schade vergoed die u aan uw eigen scooter lijdt.

WA diefstal en brand

Dit is de eerste aanvullende verzekering die u kunt afsluiten. Met de WA diefstal en brand verzekering bent u naast de aansprakelijkheid ook verzekerd tegen diefstal en brand.

U bent met deze verzekering nog steeds niet gedekt tegen schade aan uw eigen scooter, die u zelf heeft veroorzaakt. Om dit te dekken is er nog een andere verzekering.

WA diefstal, brand en aanrijding

De WA diefstal, brand en aanrijding verzekering is de enige verzekering die ook daadwerkelijk schade dekt die u zelf veroorzaakt heeft. Hier hangt echter wel een voorwaarde aan. U mag in geen geval de schade opzettelijk veroorzaakt hebben. Heeft u dit wel gedaan? Dan krijgt u niks vergoed.

Scooterverzekering nodig? Sluit af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een scooterverzekering af te sluiten? Sluit dan vandaag nog een scooterverzekering af bij Alpina. Met een scooterverzekering van Alpina bent u altijd zo volledig mogelijk gedekt voor de beste premie. Heeft u nog vragen over onze scooterverzekering? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken online de premie voor een scooterverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op