800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Mijn scootmobiel is kapot: kan ik de verzekering stopzetten?

Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat er iets kapot is aan uw scootmobiel. Vaak zijn het kleine dingen en kan deze weer gemaakt worden. Maar op het moment dat uw scootmobiel niet meer te maken is, wat doet u dan met uw scootmobielverzekering? Als u scootmobiel is kapot is kunt u de verzekering stopzetten. In dit artikel leest u meer wat te doen.

Is mijn scootmobiel kapot?

Er kunnen diverse redenen zijn dat uw scootmobiel kapot is. Maar vervelend is het het zeker. U heeft de scootmobiel met de reden gekocht om meer mobiel te zijn. Op het moment dat de scootmobiel het niet meer doet is dat vaak weer een beperking van uw vrijheid. Wat u in eerste instantie moet checken is of de scootmobiel daadwerkelijk kapot is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bij koud weer de scootmobiel niet meteen aangaat. Dit komt vaak voor bij een scootmobiel met benzinemotor. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de oplader voor uw elektromotor kapot is. Dan is er met uw scootmobiel verder niets aan de hand. In eerste instantie zult u deze opties uit moeten sluiten, om te bepalen of uw scootmobiel echt kapot is.

Besparen op uw scootmobielverzekering? Vergelijk premies!

Garantie scootmobiel

Op het moment dat u zeker bent dat uw scootmobiel kapot is, kunt u kijken of u nog garantie heeft op uw scootmobiel. In het geval dat u een nieuwe scootmobiel heeft gekocht, heeft u in de meeste gevallen een aantal jaar garantie. Dit kunt u checken op de aankoopbrochure of neem even contact op met uw dealer. Heeft u garantie? Dan is de kans groot dat uw scootmobiel weer gemaakt kan worden.

Scootmobiel kapot; wat te doen?

Het kan ook zijn dat uw scootmobiel echt kapot is en niet meer gerepareerd kan worden. Dit kan zijn door een technisch mankement. Of misschien is er zoveel schade aan uw scootmobiel door een ongeval. Op het moment dat u niet meer de weg op kan met uw scootmobiel, kunt u de verzekering opzeggen. Het verzekeringsjaar voor een scootmobielverzekering loopt van mei tot mei, maar u kunt wel tussentijds uw scootmobielverzekering stopzetten. U hoeft dus niet te wachten tot mei om uw verzekering op te zeggen. De te veel betaalde premie krijgt u gewoon terug.

Scootmobielverzekering opzeggen; hoe werkt het?

Bij het afsluiten van een scootmobielverzekering heeft u een verzekeringsplaatje of -sticker ontvangen. Alleen met dit plaatje bevestigd op uw scootmobiel mag u de weg op. Als u uw scootmobielverzekering stopzet, moet het verzekeringsplaatje of sticker weer terug naar de verzekeraar. U kunt deze rechtstreeks naar hen opsturen of naar ons. Zodra het verzekeringsplaatje door de verzekeraar is ontvangen, kan de verzekering worden stopgezet.

 

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op