800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kost een snorfietsverzekering?

Bent u op zoek naar een verzekering voor uw snorfiets? Dan vraagt u zich natuurlijk af wat de kosten van een snorfietsverzekering precies zijn. Zoals bij de meeste voertuigverzekeringen hangt dat af van een aantal factoren.

Geen zin om tientallen websites af te gaan om de verschillende verzekeringen te vergelijken? Op Alpina.nl kunt u de snorfietsverzekering van verschillende verzekeraars gemakkelijk vergelijken. U kiest vervolgens de snorfietsverzekering die het beste bij u past. Zo lopen de kosten van uw snorfietsverzekering nooit te hoog op.

Is een snorfietsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA snorfietsverzekering wettelijk verplicht. Dit moet zodra het kenteken op uw naam staat. U bent dan verzekerd tegen schade die u anderen toebrengt. Het RDW controleert minimaal één keer per jaar of uw snorfiets wel verzekerd is. Als dit niet het geval is riskeert u een boete. Dat zou zonde zijn, want de gemiddelde kosten van een snorfietsverzekering liggen een stuk lager dan de boete van €360,-.

Kosten snorfietsverzekering

De kosten van een snorfietsverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Net als bij een autoverzekering wordt er gekeken naar uw leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe lager de premie. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het merk en het bouwjaar van de snorfiets. Zo bepaalt de verzekeraar de cataloguswaarde en de dagwaarde van de snorfiets. De cataloguswaarde is wat de snorfiets bij aankoop kostte, de dagwaarde is wat hij nu waard is. Bij het berekenen van de kosten van een snorfietsverzekering is de cataloguswaarde van belang. Verzekeraars zijn namelijk meer geld kwijt bij schade aan een dure snorfiets dan aan een goedkopere snorfiets. Daarom geldt: hoe hoger de cataloguswaarde, des te hoger de premie.

Maandelijkse kosten snorfietsverzekering

De maandelijkse kosten van een snorfietsverzekering zijn vooral afhankelijk van de dekking die u kiest. Zoals u al heeft gelezen bent u wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-dekking af te sluiten. Dit is de goedkoopste dekkingsvorm. Wanneer u kiest voor de dekking WA + Beperkt Casco bent u tevens verzekerd voor ruitbreuk en schade door brand, diefstal en storm. WA + Volledig Casco, ook wel een allrisk verzekering genoemd, is de meest uitgebreide dekking. U bent dan ook verzekerd voor schade door botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken.

De gemiddelde kosten van een snorfietsverzekering per maand zijn afhankelijk van bovengenoemde factoren, maar variëren doorgaans van een paar euro tot enkele tientallen euro’s.

kosten snorfietsverzekering

Wat kost een snorfietsverzekering per jaar?

U kunt er voor kiezen om de premie van uw snorfietsverzekering per maand of per jaar te betalen. Wanneer u per jaar betaald bent u over het algemeen goedkoper uit dan wanneer u per maand betaald. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. Vergelijk daarom altijd verschillende verzekeringen om de beste optie voor u te vinden.

Snorfietsverzekering afsluiten? Bereken direct uw premie!

Gebruikt u de snorfiets een tijd niet? Bespaar op de kosten van uw snorfietsverzekering

Bent u van plan uw snorfiets een tijdje niet te gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om deze tijdelijk te schorsen. De verzekering wordt dan gedurende deze periode stopgezet. U betaald in die periode dus geen premie. Het schorsen van een snorfiets kost €13,40 per jaar in 2024. De schorsing kunt u kosteloos weer opheffen wanneer u de snorfiets weer wilt gebruiken.

Vragen over kosten snorfietsverzekering?

Hebben we nog niet al uw vragen beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie voor uw snorfiets!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op