Wat kost een autoverzekering?

U heeft een nieuwe auto gekocht. Uiteraard wilt u dan zo snel mogelijk de weg op. Maar eerst heeft u een autoverzekering nodig. Wat kost een autoverzekering eigenlijk? Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden. De premie hangt namelijk af van diverse factoren. De premie is onder andere afhankelijk van uw leeftijd, woonplaats en eventuele schadevrije jaren.  Maar ook soort verzekering en de verschillende aanbieders zijn van belang.

Wat kost een autoverzekering gemiddeld per maand?

De kosten van een autoverzekering verschillen enorm per maand. De gemiddeld kosten autoverzekeringen zo’n 75 euro per maand, maar de premie is voor iedereen anders. U betaalt misschien 30 óf 90 euro per maand. De premie van een autoverzekering wordt bepaald door te kijken naar individuele kenmerken van de verzekerde. De verzekeraar kijkt eigenlijk alleen naar hoe groot het risico is dat zij lopen en op basis daarvan wordt de premie bepaald voor uw autoverzekering.

De kosten van een autoverzekering bestaan uit:

 

Top 8 Goedkoopste autoverzekeringen van Nederland in 2023

Als u een autoverzekering gaat afsluiten dan zoekt u waarschijnlijk verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Naast dat de autoverzekering goedkoop moet zijn, is het ook belangrijk dat de autoverzekering aansluit bij uw wensen. Wij adviseren u daarom altijd om gebruik te maken van een vergelijkingstool. Op die manier komt u erachter welke autoverzekering het beste bij u past.

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend in een Citroen C1. De persoon betreft een man, 40 jaar oud, gevestigd in Goes met 10 schadevrije jaren. De berekening is gemaakt in januari 2020 met de berekentool van Alpina.nl
Autoverzekering Dekking Maandelijkse premie
ASR Voordeelpakket WA €16,09 Bereken premie
Nationale Nederlanden Schadeverzekering NV WA €17,79 Bereken premie
AutoPrismaPolis WA €18,41 Bereken premie
Allianz Autoverzekering WA €24,59 Bereken premie
AutoExcellentPolis WA €24,99 Bereken premie
Avero Rustig op Weg WA €26,21 Bereken premie
Avero Achmea Goed op weg WA €26,95 Bereken premie

Bepalende factoren voor de kosten van een autoverzekering

Wat u gemiddeld kwijt bent aan kosten van een autoverzekering hangt af van diverse factoren. Belangrijke premiebepalende factoren zijn:

  • De gekozen dekking
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • Uw leeftijd
  • Uw postcode

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Bereken nu de premie van uw autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 16-12-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op