800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Vrachtwagen Veilig onderweg met de juiste vrachtwagenverzekering

Veilig onderweg met de juiste vrachtwagenverzekering

A58 dicht na kantelen truck met augurken.” Het was een opvallend bericht een aantal weken geleden. Gelukkig zijn dit soort grote ongelukken geen dagelijkse kost. Maar vrachtwagenchauffeurs kennen de risico’s van het vak maar al te goed. Niet alleen op de weg is het voortdurend opletten, ook tijdens het laden en lossen is de kans op ongelukken en schade groot. Daarom is een goede vrachtwagenverzekering een must. Waar moet u bij het afsluiten op letten?

wa beperkt casco

WA, beperkt casco of allrisk

Net als een auto, is een vrachtwagen verplicht WA verzekerd. Met deze vrachtwagenverzekering wordt elke schade die u aan derden berokkent afgedekt. Voor uw eigen wagenpark kunt u echter geen aanspraak maken op deze verzekering. Toch is schade aan het eigen voertuig vaak een grote kostenpost. Daarom is een uitgebreidere dekking geen overbodige luxe. Zeker niet voor trucks jonger dan tien jaar.
Met een beperkte cascoverzekering is uw vrachtwagen ook verzekerd tegen diefstal, storm, hagel, brand of ongelukken veroorzaakt door overstekende dieren. Maar ook deze verzekering zou niet voldoende geweest zijn voor de schade aan de oplegger met augurken. Omslaan, botsen of slippen is pas gedekt met een volledige allriskverzekering.

Laden, lossen en repatriëren

Vrachtwagenchauffeurs lopen echter nog meer risico. Tijdens het laden en lossen gebeuren er relatief veel ongelukken. Bewegende laadvloeren, liften of kranen zijn hier vaak de oorzaak van. Met als gevolg een flinke schade voor het materieel, of erger, voor de mensen op de werkvloer.
Als de chauffeur zelf iets overkomt en hij is niet meer in staat om te rijden dan zal hij terug naar huis moeten worden gebracht. Wanneer dit ook nog eens in het buitenland gebeurd kunnen de repatriëringskosten hoog oplopen.

Verzekering afstemmen op uw bedrijf

Voor al deze gebeurtenissen kunt u zich bijverzekeren. Om de juiste keus te maken moet u zich goed afvragen hoeveel risico u loopt. Rijden bij u altijd vaste chauffeurs op de vrachtauto’s, of huurt u steeds wisselend personeel in? Worden de trucks vooral op vaste, korte ritten gebruikt of gaan ze voor langere tijd naar het buitenland? Hoe groot is het wagenpark? Welke goederen transporteert u? Stem altijd uw verzekering af op het soort bedrijf wat u runt.

Bereken online de premie voor een goedkope vrachtwagenverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op