Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is het zinvol om een WGA hiaat verzekering af te sluiten?

Er zijn diverse werkgevers die hun werknemers een WGA hiaat verzekering aanbieden. Een WGA hiaat verzekering beschermt uw werknemers tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn. Een WGA hiaat verzekering is echter niet de goedkoopste verzekering die er is. Daarom vragen veel werkgevers zich af: is het zinvol om een WGA hiaat verzekering af te sluiten? In dit artikel op Alpina.nl helpen we u graag bij het antwoord op die vraag.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering zinvol vermoeid

WGA hiaat verzekering is een vrijwillige verzekering

Allereerst is het goed om te weten dat een WGA hiaat verzekering een vrijwillige en geen verplichte verzekering is. U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw medewerkers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Hoewel een WGA hiaat verzekering dus niet wettelijk verplicht is, is in sommige CAO’s toch vastgelegd dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

In welke situatie bent u verzekerd met een WGA hiaat verzekering?

Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. In Nederland is een werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Na deze periode krijgt de werknemer een WGA-loongerelateerde uitkering. Na minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden gaat deze uitkering over in een WGA uitkering (loonaanvullend/vervolg). Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

Voor wie is een WGA hiaat verzekering zinvol?

U weet natuurlijk niet van te voren of en hoeveel van uw medewerkers in een WGA-vervolguitkering terecht komen. Niet alle medewerkers die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken, komen in de WGA-vervolguitkering terecht. Of u een WGA hiaat verzekering zinvol vindt voor uw organisatie, is dus een persoonlijke afweging die u moet maken. Voor bepaalde beroepsgroepen kan het afsluiten van een dergelijke verzekering misschien meer van nut zijn dan voor andere. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke beroepen met een hoog inkomen, waardoor er een grotere kans is op ernstig inkomensverlies.

WGA hiaat verzekering afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WGA hiaat verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. Een vraag stellen via de chat, WhatsApp of Messenger is ook mogelijk.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op