Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Nieuwe auto verzekeren: wat komt erbij kijken?

Een autoverzekering voor een nieuwe auto afsluiten? Goed idee. Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken? Waarom is het zo belangrijk om een nieuwe auto te verzekeren? Welke soorten verzekeringen zijn er voor een nieuwe auto? Hoe wordt uw premie precies berekend? In dit artikel geven we u uitleg over het onderwerp nieuwe auto verzekeren. Op deze manier bent u beter voorbereid en kunt u uw nieuwe auto verzekeren op de juiste manier.

Wat is belang van een verzekeren van een nieuwe auto?

Een verzekering voor uw nieuwe auto is van groot belang. Voordat u uw nieuwe auto ophaalt, moet u ervoor zorgen dat de auto is verzekerd. Zodra de auto op uw naam staat, moet deze namelijk verzekerd zijn. Onverzekerd rondrijden kan u niet alleen een boete opleveren, maar kan voor nog veel grotere financiële problemen zorgen. Wanneer u een ongeval veroorzaakt met een auto die niet verzekerd is, zijn de financiële gevolgen niet te overzien.

Het is prettig om een goede autoverzekering te hebben. Zeker wanneer u net een nieuwe auto heeft gekocht. Een degelijke autoverzekering voor een nieuwe auto kent niet alleen veel voordelen: het is daarnaast belangrijk. Wij zetten voor u een aantal punten op een rij die het afsluiten van een goede verzekering onderstrepen.

  • Nieuwe auto’s zijn vaak duur. Dit betekent dat het fijn is om zo goed mogelijk gedekt te zijn in geval van schade (denk aan beperkt casco of zelfs allrisk).
  • U heeft net een gloednieuwe auto gekocht. U rijdt waarschijnlijk nog extra voorzichtig. Dit is volkomen begrijpelijk. Het fijne van een goede autoverzekering is dat u minder zorgen hebt. Wordt er schade gereden? Dan bent u hier in de meeste gevallen voor gedekt.
  • U voldoet aan wettelijke verzekeringsplichten. Zonder autoverzekering mag u met uw nieuwe auto niet deelnemen aan het verkeer. Sterker nog: de auto mag zich onverzekerd niet op de weg bevinden. Hierbij gaat het om de WA verzekering.
  • Met een goede autoverzekering kunt u rekening op de beste ondersteuning. U hebt een nieuwe auto gekocht. Bij de juiste verzekeraar kunt u rekenen op vlotte communicatie en ondersteuning.
Nieuwe auto

Welke soorten verzekeringen voor een nieuwe auto?

Het staat buiten kijf dat het verzekeren van een nieuwe auto belangrijk is. Maar wat voor verzekering sluit u vervolgens af? Hier zijn verschillende opties in. We bespreken deze opties hieronder.

WA verzekering auto

Zoals eerder aangegeven is het wettelijk verplicht je auto te verzekeren. Hierbij gaat het om de WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen. Lees hier meer over WA-verzekering auto.

WA beperkt casco verzekering auto

Bij deze verzekering gaat het om een aanvullende regeling op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je dekt nu ook een aantal gevallen van schade aan het eigen voertuig. Dit is zeker aan te raden bij het verzekeren van een nieuwe auto. Lees meer over WA beperkt casco.

Allrisk verzekering auto

Wilt u met een zeer veilig gevoel de weg op met uw nieuwe auto? Met de allrisk verzekering is uw auto zo volledig mogelijk gedekt. Deze verzekering wordt ook wel de volledig casco genoemd (ten opzicht van de beperkt casco verzekering). Meer lezen? Klik hier.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel bedraagt uw premie? Risico’s inschatten bij autoverzekering nieuwe auto

Allereerst zijn de bovenste drie genoemde verzekeringsopties van invloed op uw premie. Zo is de premie bij een allrisk verzekering duurder dan bij een WA-verzekering. Daarnaast wordt er onder andere gekeken naar de volgende zaken bij het berekenen van de premie:

  • Uw leeftijd. De premie voor het verzekeren van een nieuwe auto ligt hoger wanneer u (aanzienlijk) jonger bent. Iemand van 18 jaar die net het rijbewijs B heeft gehaald, zal een hogere premie moeten betalen.
  • De verzekeraar moet risico’s inschatten bij het verzekeren van uw nieuwe auto. Hoe groot is de kans dat u schade claimt? Wanneer u een schadeverleden hebt, zal de premie hoger uitvallen. Het risico om u te verzekeren is namelijk groter.
  • Het soort voertuig. Een splinternieuwe auto is in de meeste gevallen duurder dan een tweedehands auto. Verzekert u de auto ook tegen diefstal? Reken dan op een hogere premie bij het verzekeren van een nieuwe auto. Het risico op diefstal is namelijk groter.

Uiteindelijk kijkt de verzekeraar altijd naar de omstandigheden van het geval bij het berekenen van een premie. Hoeveel bedraagt uw premie? Bereken uw premie bij Alpina.

Het opbouwen van schadevrije jaren en uw premie autoverzekering hoe zit dat?

Wist u dat het mogelijk is om met de jaren een lagere premie te betalen? Wanneer u uw nieuwe auto verzekert, werkt het in u voordeel als u vervolgens schadevrij rijdt. Door het opbouwen van schadevrije jaren krijgt de verzekeraar ‘meer vertrouwen’ en zal het risico om uw auto te verzekeren lager worden ingeschat.

Wilt u een nieuwe auto laten verzekeren? Heeft u nog vragen? Alpina staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter wat u te wachten staat bij het verzekeren van een nieuwe auto. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Onze specialisten helpen u goed op weg. Direct uw premie berekenen voor de autoverzekering kan uiteraard ook. Zo weet u snel waar u aan toe bent!

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op