Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
Home Autoverzekering Afsluiten andere naam dan eigenaar

Auto verzekeren op andere naam dan eigenaar: is dat mogelijk?

Is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten op een andere naam dan de eigenaar? Verzekeraars zullen hier niet snel aan meewerken. In Nederland is het zo geregeld dat de kentekenhouder verzekeringsplichtig is. Hij of zij moet dus de auto verzekeren.

Waarom zou je als kentekenhouder niet zelf een autoverzekering afsluiten, terwijl je dit wel verplicht bent? Hieronder beschrijven wij een aantal situaties waarin dit het geval kan zijn.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Autoverzekering op naam partner

Bij partners kan het voorkomen dat de ene partner het voertuig op naam zet en kentekenhouder is, maar de andere partner de auto wil verzekeren. De meeste verzekeraars hebben hier geen probleem mee.

Autoverzekering andere naam dan eigenaar

Niet-partners

Wanneer niet-partners een autoverzekering willen afsluiten op een andere naam, dan zal de maatschappij hier vaak niet aan meewerken. Meestal wil men hiermee een registratie die de kentekenhouder op zijn naam heeft omzeilen. In de volksmond wordt ook wel gesproken over een registratie op de ‘zwarte lijst‘, als iemand bijvoorbeeld veel schades heeft gereden of een rijontzegging heeft gekregen. Een dergelijke ‘zwarte lijst’ voor verzekeringen bestaat niet. Je kunt wel geregistreerd worden wanneer je een claim hebt ingediend bij je verzekeraar. Een maatschappij kan echter altijd zien wie de kentekenhouder is en zal ook voor die persoon een controle uitvoeren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Hoogte premie leeftijdsafhankelijk

De hoogte van de premie voor een autoverzekering is mede afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. Jonge bestuurders betalen meer premie. Om deze hogere premie te omzeilen, komt het voor dat jonge kentekenhouders de auto laten verzekeren door bijvoorbeeld een van de ouders. Ook nu geldt dat de verzekeraar wel degelijk kan zien wie de kentekenhouder is.

Belang verzekeringnemer

Als de verzekeringnemer niet de kentekenhouder of eigenaar van de auto is, dan voelt deze zich minder verantwoordelijk voor de auto. Het risico is dan groter dat de premie niet betaald wordt of dat er schade met de auto gemaakt wordt. Verzekeraars zullen daarom huiverig zijn voor het afsluiten van een autoverzekering op een andere naam dan de eigenaar.

Vergelijk online de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op