800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar kan ik een Europees schadeformulier aanvragen?

U heeft een Europees schadeformulier nodig na een ongeval of aanrijding waarbij schade is ontstaan. Samen met de andere partij vult u op de plaats van het ongeval de voorkant van het schadeformulier in. Het is dus handig om een schadeformulier in uw dashboard kastje te hebben liggen, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Als u een autoverzekering afsluit, ontvangt u van de verzekeraar een Europees schadeformulier. Bent u het schadeformulier kwijt of heeft u hem al eens gebruikt? Dan kunt u bij de verzekeraar een nieuw Europees schadeformulier aanvragen. U kunt hem ook online downloaden en printen of de schade via de mobiele app melden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Europees schadeformulier aanvragen

Gratis schadeformulier aanvragen

Aan de hand van een ingevuld Europees schadeformulier kan de verzekeraar bepalen wie de schuldige partij is en welke schadebedrag er uitgekeerd moet worden. Het Europees schadeformulier bestaat uit 14 vragen over het ongeval en de schade, maar ook over de betrokken voertuigen en hun bestuurders. Het schadeformulier ziet er in heel Europa hetzelfde uit, alleen de taal verschilt per land. U kunt het formulier dan ook in heel Europa gebruiken. Zorg altijd dat u een formulier bij u heeft als u met uw auto in Europa op vakantie gaat. U kunt bij uw verzekeraar of tussenpersoon gratis een schadeformulier aanvragen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Europees schadeformulier aanvragen

Een Europees schadeformulier bestaat uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. U vult samen met de tegenpartij het originele formulier in. De informatie die u invult drukt automatisch door op het schadeformulier dat er achter aan vast zit. Als u gebruik maakt van een geprint schadeformulier zal deze twee keer ingevuld moeten worden: zowel voor u als voor de tegenpartij. Een geprint schadeformulier drukt natuurlijk niet door. Het is belangrijk dat beide partijen in het bezit zijn van een volledig ingevuld schadeformulier. U stuurt het schadeformulier namelijk beiden op naar uw eigen verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappijen bepalen dan onderling welke verzekerde verantwoordelijk is voor de schade en welke maatschappij dus de schade moet vergoeden.

Direct een Europees Schadeformulier voor uw auto aanvragen

Direct een Europees schadeformulier aanvragen? Dat is zo gebeurd via uw verzekeraar of tussenpersoon. U kunt het formulier ook gewoon downloaden en zelf printen. Bewaar deze vervolgens weer in uw auto, zodat u hem altijd achter de hand heeft. U kunt er ook voor kiezen om autoschade te melden via de mobiele app. Als u de app gebruikt, kunt u direct foto’s van de schade uploaden, zodat de verzekeraar deze met eigen ogen kan zien. Fijn, want zo de tegenpartij later niet claimen dat de opgegeven schade niet klopt. Uw verzekeraar krijgt automatisch een melding als u autoschade meldt via de app.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op