Aanvullende dekkingen bij een bestelautoverzekering

Na het vergelijken van bestelautoverzekeringen is de volgende stap het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Waarom kiezen voor de ongevallen-inzittendenverzekering?

Bij een ongeval kunnen de inzittenden zwaar lichamelijk letsel oplopen. Bij blijvende invaliditeit ten gevolge van het ongeval, keert de verzekeraar €15.000 uit. Bij overlijden door een ongeval volgt er een uitkering van €5.000. Je kunt het zien als een tegemoetkoming in de kosten. De uitkering is niet afhankelijk van de schuldvraag. Ook voor de bestuurder volgt er een uitkering bij invaliditeit of bij overlijden. Ook als hij of zij de veroorzaker van het ongeluk is.

Toch kiezen voor de schade-inzittendenverzekering

In vergelijking met de ongevallen-inzittendenverzekering is de dekking in de schade-inzittendenverzekering veel ruimer. Deze verzekering keert geen vast bedrag uit bij invaliditeit, maar draagt de werkelijke kosten van de inzittende. Hierbij kun je denken aan de kosten van het aanpassen van je huis, maar ook het verlies van het inkomen. Het kan in totaal om honderdduizenden euro’s gaan of zelfs nog meer. Ook bij materiële schade vergoedt de schade-inzittendenverzekering de schade.

Wil je een verzekering voor juridische hulp?

Met de verhaalsrechtsbijstand kies je voor een verzekering die zorgt voor het verhalen van je schade op de tegenpartij. Je kiest de rechtsbijstandverzekering voor een ruimere dekking. In dat geval krijg je bijvoorbeeld ook juridische bijstand bij geschillen met een autodealer of bij een geschil met een overheidsinstantie inzake de bestelauto. Bij een geschil kunnen de kosten hoog oplopen, maar met een rechtsbijstandverzekering hoef jij je daar niet druk over te maken.

Toegevoegde waarde van het verzekeren van pechhulp

Na een ongeval krijg je van de verzekeraar hulp als je auto bijvoorbeeld weggetakeld moet worden. Bij pech langs de weg biedt de reguliere bestelautoverzekering geen hulp. Voor hulp bij pech kun je bijvoorbeeld terecht bij de ANWB en Route Mobiel. De verzekeraars hebben deze markt ook ontdekt en kunnen de extra service vaak voor een lage aanvullende premie aanbieden.

De spullen in jouw auto verzekeren

Als jouw bestelauto WA + beperkt casco of uitgebreider verzekerd is, krijg je de waarde van de bestelauto bij diefstal uitgekeerd. De spullen in de bestelauto horen hier niet bij. Deze moet je los verzekeren. Dat kan met de aanvullende verzekering eigen vervoer. Wanneer je deze aanvullende verzekering kiest, zijn de bezittingen in de bestelauto tot €5.000 meeverzekerd.

Klanten over een bestelautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 23 reviews
09-10-2021
J t Kool
Goed product
27-05-2020
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
07-04-2019
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op