Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Veelgestelde vragen over een bestelautoverzekering

veelgestelde vragen

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Hoe werkt het met het al dan niet meeverzekeren van BTW en BPM?

Vaak kunnen bedrijfsauto’s en personenauto’s die zakelijk worden gebruikt, exclusief BTW worden verzekerd op een bestelautoverzekering. Bedrijfsauto’s die (nieuw) zijn gekocht na 1 juli 2005 kunnen daarnaast in veel gevallen ook exclusief BPM worden verzekerd. Dit resulteert in een aanzienlijk lagere premie doordat de verzekeringsmaatschappij van een lagere waarde uitgaat.

Dit betekent wel dat de verzekeringsmaatschappij bij een schade ook exclusief BTW en/of BPM zal uitkeren.

Wanneer kan ik BTW verrekenen?

U kunt bijvoorbeeld BTW verrekenen over de (aanschaf van een) zakelijke auto van uw eigen zaak. Bij het maken van een vergelijking wordt gevraagd of u BTW kunt verrekenen. Wanneer u deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, wordt de oorspronkelijke cataloguswaarde (en dus de verzekerde waarde) automatisch verminderd met de BTW. Over het BTW-bedrag hoeft u dan geen premie te betalen. Uiteraard zal een eventuele schade-uitkering ook exclusief BTW worden uitbetaald. Als particulier kunt u in principe geen BTW verrekenen.

Over de verzekeringspremie rekent men geen BTW maar assurantiebelasting. De assurantiebelasting die u moet betalen kunt u niet aftrekken.

Klik hier voor meer informatie over BTW en BPM.

Ik gebruik de bestelauto als koeriersdienst. Kan dit?

Ja dat kan. Op onze bestelautoverzekering is het ook mogelijk om bestelauto’s te verzekeren die als koeriersdienst worden ingezet.

Is het bij een bestelautoverzekering van belang welke zaken ik vervoer?

In bepaalde gevallen maakt het voor een bestelautoverzekering uit welke zaken u vervoert. Het vervoeren van brandgevaarlijke stoffen of diefstalgevoelige waren kan invloed hebben op de premie. Wij raden u dan ook aan om dit bij het aangaan van de bestelautoverzekering aan te geven. Zo kunt u problemen bij schade voorkomen.

Voor welke voertuigen is de bestelautoverzekering bedoeld?

De bestelautoverzekering is bedoeld voor bedrijfsauto’s (grijs kenteken) met een ledig gewicht tot 3500 kilogram.

 

Zijn de door mij vervoerde zaken ook verzekerd?

Dekking voor schade aan vervoerde zaken kunt u vrij eenvoudig en tegen een geringe premie meeverzekeren op de bestelautoverzekering middels een vervoersdekking.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw bestelauto!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op