800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
autoverzekering wanbetaling
Home Blog Auto De autoverzekering wordt flink duurder

De autoverzekering wordt flink duurder

04 nov 2016
3 min leestijd

De premie voor de autoverzekering is in één jaar tijd sterk gestegen. Vooral jongeren voelen de pijn. Zij hebben een premieverhoging van gemiddeld €224 voor de kiezen gekregen. Je kunt eigenlijk wel stellen dat je al een premieverhoging van de autoverzekering hebt gehad, of je gaat het nog krijgen. Er zijn echter mogelijkheden. Een premieverhoging is een goed moment om de autoverzekering te vergelijken.

De schade last neem toe en er is veel concurrentie bij verzekeraars, daardoor zal de premie moeten stijgen. De reden hiervoor is meerledig. Eind vorig jaar heeft De Nederlandsche Bank autoverzekeraars opgeroepen om met name de premie voor de WA autoverzekering te verhogen. Verzekeraars waren namelijk verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd over de prijs van de autoverzekering. Verzekeraars moesten hierin mee om te voorkomen dat verzekerden overstapten naar de concurrentie. Ook speelt mee dat het herstellen van schades steeds duurder wordt door ingebouwde technieken. Bij het vervangen van een beschadigde spiegel, moet ook de techniek in de spiegel vervangen worden. Dit maakt schades duurder om te herstellen.

Hoeveel duurder is de autoverzekering geworden?

De grote verliezers zijn de jonge bestuurders. Tot eind 2015 betaalden ze al fors meer premie in vergelijking met automobilisten vanaf 24 jaar. Het verschil is nu nog groter geworden. Deze groep verzekerden heeft een gemiddelde stijging van de autopremie van €224 voorgeschoteld gekregen. Dat is een stijging van bijna 20% ten opzichte van eind 2015. Gemiddeld is de premie over alle autoverzekeringen gerekend met €144 per jaar gestegen. Vooral de WA verzekering is duurder geworden.

Wat kun je doen tegen deze premieverhogingen?

Als jouw verzekeraar de premie gaat verhogen, word je hiervan op de hoogte gesteld. Je kunt bezwaar aantekenen, maar dat zal geen effect hebben op het beleid van de verzekeraar. Uiteraard hoef je de verhoging niet te accepteren. Je kunt de autoverzekering opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Dit klinkt als veel gedoe, maar dat is juist niet zo. Het is een kwestie van een andere autoverzekering kiezen en de oude verzekering opzeggen.

Heeft overstappen zin?

Heeft het zin om over te stappen als alle verzekeraars de premies verhogen? Zeker heeft het zin. De premies die verzekeraars in rekening brengen verschillen onderling namelijk sterk. De duurste verzekeraar kan wel drie keer zoveel premie vragen als de goedkoopste verzekeraar. De verschillen in premie worden vaak niet veroorzaakt door verschillen in de dekking. Sterker nog, de goedkope verzekeraar kan zelfs betere voorwaarden hanteren in vergelijking met duurdere verzekeraars.

Ga dus niet zomaar akkoord met een premieverhoging, maar vergelijk jouw autoverzekering premie met tientallen andere verzekeraars. Grote kans dat je aanzienlijk goedkoper uit komt.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op