800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
verzekering wat regelen verhuizen
Home Blog Auto verhuizing regelen verzekering

Een verhuizing: wat te regelen betreffende uw verzekeringen?

28 jul 2020
3 min leestijd

Als u gaat verhuizen staat er voor u een drukke periode, waarin veel geregeld moet worden, voor de deur. De medewerkers van onze klantenservice merken dat veel klanten in deze drukke periode vergeten een adreswijziging door te geven. Helaas kan dit grote gevolgen hebben. Wij leggen u uit wat u, bij een verhuizing, allemaal moet regelen op het gebied van verzekeringen.

Opstal- en inboedelverzekering

Als u gaat verhuizen is het verstandig om een nieuwe vergelijking te maken voor uw opstal- en inboedelverzekering. Bij een verhuizing verandert de premie voor deze verzekeringen namelijk vrijwel altijd. Met een opstalverzekering verzekert u alle zaken die aan uw huis vast zitten. Voor een huurhuis is deze verzekering niet nodig. Met een inboedelverzekering verzekert u de waarde van uw inboedel. Om onderverzekering te voorkomen is het belangrijk dat de actuele waarde van de inboedel bekend is bij de verzekeraar.

De overlijdensrisicoverzekering

Als u een huis gaat kopen is een overlijdensrisicoverzekering meestal verplicht. Via onze internetsite kunt u gemakkelijk en snel overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering, ga dan na of deze past bij uw hypotheek. Ga ook altijd na of u niet te veel betaalt en misschien bij een andere verzekeringmaatschappij stukken voordeliger uit bent. Het kan enkele weken duren voordat uw overlijdensrisicoverzekering helemaal geregeld is.

De auto- en motorverzekering

Uw woonadres is sterk van invloed op de premie van uw autoverzekering en motorverzekering. Bij een verhuizing dient u binnen 14 dagen na de sleuteloverdracht de adreswijziging aan ons door te geven. Wij, als uw tussenpersoon, geven de nieuwe adresgegevens dan aan de maatschappij door. Houd er rekening mee dat het niet doorgeven van een adreswijziging invloed kan hebben op de schade-uitkering bij een eventuele schade. Ook is het verstandig om na te gaan of u, met uw nieuwe adres, bij uw huidige verzekeringsmaatschappij nog wel het voordeligst uit bent. Met het maken van een nieuwe vergelijking kunt u veel geld besparen. Mocht u willen veranderen van verzekeringsmaatschappij kunt u het beste even contact opnemen met onze klantenservice.

Post naar het juiste adres

Met het doorgeven van een adreswijziging zorgt u er ook voor dat u geen post mist die vanuit de maatschappij naar u wordt toegestuurd. Denk hierbij aan groene kaarten en polisbladen. Mocht het innen van uw verzekeringspremie niet goed zijn gegaan, worden ook aanmaningen vaak per post verstuurd. Helaas komt het zo nu en dan voor dat aanmaningen gestuurd worden naar een niet actueel adres van klanten. De kans is groot dat deze klanten er dan pas heel laat achter komen dat de verzekeringspremie niet is betaald en de dekking al geschorst is.

Een adreswijziging doorgeven

Met het doorgeven van uw actuele adresgegevens zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent en dat u alle documenten, die uw verzekeringsmaatschappij u toestuurt, daadwerkelijk ontvangt. Een adreswijziging kunt u gemakkelijk en snel in uw eigen digitale polismap doen. Mocht u nog geen digitale polismap hebben dan kunt u online uw polismap activeren.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op