Wet Toekomst Pensioenen Geldpotje

De Wet Toekomst Pensioenen is een feit

1 juni 2023

Ron Mulder
Laatst geupdatet: 07-06-2023

Op 30 mei 2023 is door de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 juli 2023 alle pensioenregelingen moeten gaan voldoen aan deze nieuwe wet. Aangezien het nieuwe pensioenstelsel een ingrijpende operatie is voor de pensioenuitvoerders en grote gevolgen heeft voor de werkgevers en deelnemers is er een overgangsperiode. Deze overgangsperiode duurt tot uiterlijk 1 januari 2028. Wij adviseren je niet tot het einde van de overgangsperiode te wachten om de huidige pensioenregeling te laten voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Er is een groot verschil tussen de pensioenregelingen bij een pensioenfonds en een direct verzekerde regeling bij een verzekeraar. In bijgaande leaflet zijn de belangrijkste wijzigingen nader toegelicht als het gaat om een direct verzekerde regeling bij een verzekeraar.

Wij als Alpina Pensioenen zullen in de overgangsperiode met je in overleg gaan wat deze wijzigingen voor je als werkgever en voor de werknemers gaan betekenen. Wil je nu al met ons in overleg neem dan gerust contact met ons op.

Zie voor meer informatie onze pagina over de nieuwe pensioenwet