800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
autoverzekering afsluiten
Home Blog lokaal verzekeringskantoor

Autoverzekering afsluiten bij lokaal verzekeringskantoor, of juist niet?

22 jun 2018
3 min leestijd

Een autoverzekering afsluiten kan bij een regionaal verzekeringskantoor. Maar houd er wel rekening mee dat u dan gemiddeld meer betaalt voor de autoverzekering. Voor de service betaalt u namelijk extra. Maar wat houdt de extra service eigenlijk in? Kunt u niet beter zelf vergelijken en de meest geschikte verzekering afsluiten?

Verzekeringsadviseurs willen u graag laten geloven dat het verzekeren van uw auto ingewikkeld is. Het tegendeel is waar. Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. Dit is de belangrijkste keuze. Daarnaast is het een kwestie van verschillende verzekeringen naast elkaar zetten en de beste en goedkoopste autoverzekering afsluiten. De hoogte van het eigen risico kan sterk verschillen en tussen de verzekeraars kunnen er ook belangrijke verschillen liggen. De ene verzekeraar biedt bijvoorbeeld de nieuwwaarderegeling aan en biedt de optie om ook een tweede auto met een hoge korting te verzekeren.

De autoverzekering afsluiten met de ruimste dekking

Op Alpina.nl kunt u verzekeringen naast elkaar zetten en rangschikken op de hoogte van de premie. Vervolgens kunt u eventueel de polisvoorwaarden van verzekeraars vergelijken. Let bij het vergelijken ook op de hoogte van het eigen risico. Daar zit het grootste verschil tussen verzekeraars vaak in. U kunt de autoverzekering afsluiten en de huidige autoverzekering beëindigen.

Wat zijn de nadelen van het verzekeren bij een verzekeringskantoor?

Bij verzekeringskantoren kunt u een autoverzekering afsluiten bij een verzekeraar waar de kantoren mee samenwerken. Dit zijn de op de adviseur gerichte verzekeraars. De tussenpersonen nemen werkzaamheden van deze verzekeraars over. Hier krijgen ze een vergoeding voor. Ze krijgen een bedrag voor het afsluiten en voor het beheren van de verzekering. De kosten hiervoor draagt u.

Bij schade moet u toch aankloppen bij de verzekeraar zelf

Een autoverzekering afsluiten bij een regionaal kantoor heeft als voordeel dat u bij schade bij de regionale tussenpersoon terecht kunt voor de schadeafwikkeling. In de praktijk komt het erop neer dat de tussenpersoon vaak alleen maar een extra schakel is. Namelijk een doorgeefluik tussen u en de verzekeraar. De schade wordt namelijk afgewikkeld door de verzekeraar zelf. Niet door de tussenpersoon.

Kunt u uw huidige autoverzekering opzeggen?

Meestal geldt er een contracttermijn van één jaar. Na het eerste jaar kunt u de autoverzekering dagelijks opzeggen. Er kan wel een opzegtermijn van één maand gelden. Bij verkoop van uw auto kunt u altijd van de huidige verzekering af. Loopt de polis al meerdere jaren? Vergelijk en zie hoeveel u per maand kunt besparen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op