800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
tips ontspannen vakantie strand
Home Blog Met deze 5 tips ga je straks ontspannen op vakantie

Met deze 5 tips ga je straks ontspannen op vakantie

04 jul 2023
4 min leestijd

De zomervakantie is in aantocht! Wat zijn jouw vakantieplannen dit jaar? Of je nou gaat genieten van een zonnige strandvakantie, actieve wandel- of fietsvakantie of een leuke stedentrip, je wilt natuurlijk ontspannen aan je vakantie beginnen. En dat begint met een goede voorbereiding. Daarom hebben we 5 tips voor je verzameld waarmee je straks onbezorgd kunt genieten van je vakantie. Bon voyage!

Tip 1: Check, check, dubbelcheck

Onbezorgd op reis gaan is zeker weten dat je alles bij je hebt. Heb jij wel eens op Schiphol gestaan zonder paspoort? Of op je zonnige vakantiebestemming ontdekt dat je je zwemkleding bent vergeten? Iedereen weet hoe stressvol het kan zijn om te zorgen dat je alles bij je hebt, zeker als je ook voor andere gezinsleden moet inpakken. Maak daarom voor vertrek een uitgebreide checklist met alle spullen die mee wil nemen. Het is de eerste keer misschien even een klus, maar daarna kun je de lijst elk jaar weer opnieuw gebruiken. Zo is de kans klein dat je iets vergeet.

Tip 2: Controleer je reisverzekering

Heb je een (doorlopende) reisverzekering afgesloten? Controleer dan voor vertrek of deze nog helemaal up-to-date is. Gedurende Corona zijn veel doorlopende reisverzekeringen opgezegd, en sommige verzekeringen zijn voor het laatst bekeken vóór Corona. Het is daarom belangrijk om ruim voor vertrek te checken of alles nog klopt. Heb je nog wel een reisverzekering? Sluit de dekking aan bij je vakantiebestemming (Nederland, Europa of wereldwijd)? En zijn alle meereizende gezinsleden aangemeld? Als je reisverzekering goed geregeld is, kun je met een gerust hart op reis gaan.

Tip 3: Geef inbrekers geen kans

In de vakantieperiode trekken niet alleen de mensen erop uit, ook inbrekers gaan juist in de zomer vaker op pad. Al die leegstaande huizen zijn natuurlijk een perfect doelwit. Zorg daarom dat je je huis veilig achterlaat:

Tip 4: Post je vakantiekiekjes niet direct op social media

In dit digitale tijdperk is het verleidelijk om die mooie vakantieplaatjes direct te delen op social media. Wees hier echter wel voorzichtig mee, want ook dieven kijken mee. Door je vakantiefoto’s direct te delen laat je zien dat je niet thuis bent. Wacht daarom even met het plaatsen tot je weer thuis bent.

Tip 5: Neem verschillende betaalmiddelen mee

In steeds meer landen rekenen banken kosten voor het pinnen van geld. Vooral in Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje is dit het geval. Dit kun je voorkomen door zelf cash mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat je reisverzekeraar een maximum vergoeding hanteert bij verlies of diefstal. Tijdens het afsluiten van je reisverzekering kies je zelf tot welk bedrag je geld meeverzekert.

Ben je bezig met de voorbereiding van je vakantie en heb je nog vragen over je reisverzekering? Of wil je graag advies over het afsluiten van een doorlopende reisverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige adviseurs kijken graag met je mee.

Bereken direct de premie voor een doorlopende reisverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op