800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Waarde toevoegen woning verbouwing
Home Blog Nieuwe waarde toevoegen aan je woning

Nieuwe waarde toevoegen aan je woning

14 aug 2023
3 min leestijd

Bij het overwegen van een woningverbouwing staat je eigen comfort vaak voorop. Niettemin is het interessant om te weten dat een verbouwing ook een positieve invloed kan hebben op de waarde van je woning. Niet elke verbouwing heeft echter hetzelfde effect op de woningwaarde.

Een goed onderhouden huis draagt aanzienlijk bij aan de waarde ervan. Potentiële kopers worden kritisch bij het zien van afgebladderde verf op vensterbanken. Onderhoud is niet alleen belangrijk om de waarde te behouden, maar ook om een lekkend dak te vermijden – iets wat niemand wil in een woning.

 

Maximaliseer de waarde door uitbreiding van woning oppervlak

Het woonoppervlak is een cruciale factor in de bepaling van de woningwaarde. Of je nu kiest voor een aanbouw, opbouw, dakkapel of het benutten van je zolder, dit heeft aantoonbaar invloed op de waarde van je woning. Hoewel de investering substantieel kan zijn, is het mogelijk om tot wel 60% van deze kosten aan de woningwaarde toe te voegen. Soms kan de investering zelfs bijna gelijk zijn aan de waardevermeerdering. Het is echter verstandig om rekening te houden met een mogelijk kleinere tuin bij uitbreiding, wat de waardevermeerdering licht kan beperken.

 

Duurzaamheid loont

Investeren in duurzaamheid biedt diverse voordelen. Naast een verhoogd comfort en lagere energiekosten, verhoogt het ook de waarde van je woning. Recente gegevens van de NVM tonen aan dat een woning met een beter energielabel gemiddeld 7,2% meer waard is dan een vergelijkbare woning met een lager label.

 

Esthetische verbouwing: weeg de kosten en baten af

De renovatie van een badkamer, keuken of toilet kan je huis een luxe uitstraling geven. Een nieuwe keuken kan bijvoorbeeld al snel € 12.000 kosten, terwijl een nieuwe badkamer rond de € 8.000 kan kosten. Over het algemeen zie je echter minder dan 50% van deze kosten terug in de waardevermeerdering, omdat smaak hier een grote rol speelt. Niet iedereen deelt dezelfde voorkeur voor bijvoorbeeld een landelijke keuken.

 

Een opgelapte tuin en woningwaarde

Hoewel een ruime en goed gelegen tuin de waarde van je woning kan verhogen, geldt dit niet in dezelfde mate voor een opgeknapte tuin. Tuinen zijn namelijk zeer persoonlijk qua smaak. Kies ervoor om je tuin op te knappen als dit jou plezier geeft, maar besef dat dit niet direct een grote invloed heeft op de waarde. Niettemin fungeert je tuin als visitekaartje bij verkoop, dus houd deze goed bij.

 

Het verbouwen van je huis kan het gevoel geven alsof je in een geheel nieuwe woning leeft. Hoewel ingrijpende verbouwingen hun prijskaartje hebben, bieden ze ook een nieuwe levensfase. Als je behoefte hebt aan meer ruimte of als je keuken dringend aan vervanging toe is, staan onze adviseurs klaar om je te helpen bij het financieren van je plannen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op