800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Carnaval
Home Blog Onbezorgd carnaval vieren

Bent u verzekerd van een onbezorgd carnavalsfeest?

28 feb 2019
3 min leestijd

Het is weer bijna carnaval! Zorg ervoor dat u meer regelt dan alleen het vieren van een feestje. Bekijk onze checklist.

De echte carnavallers kijken al een jaar uit naar het carnavalsweekend. Bent u ook al maanden bezig met de voorbereidingen, zoals het uitzoeken van een carnavalsoutfit?
Speciaal voor de carnavalvierders die alle vrije uren in de bouw van een praalwagen steken, hebben we de carnavalscheck samengesteld. Sommige verzekeringen zijn zo gek nog niet met carnaval.

Carnavalscheck

Controleer het trekkend voertuig op technische mankementen
Voor u de weg op gaat, is het belangrijk om te controleren of het voertuig waar u de praalwagen mee trekt technisch in orde is.
Verder is het belangrijk om na te gaan of de autoverzekering van het trekkende voertuig ook het meerijden aan de optocht dekt. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Denk aan de verkeersregels
Tijdens carnaval gelden de gewone verkeersregels. Of u nu meedoet aan de optocht of toeschouwer bent. Houd als bestuurder van een trekkend voertuig voldoende afstand van uw voorganger in de optocht. Let goed op enthousiaste toeschouwers, zoals kinderen, die ineens kunnen oversteken.

Als toeschouwer is het verstandig om enige afstand te houden van de praalwagens. De wagens zijn vaak groot en hierdoor kan de bestuurder last hebben van verschillende dode hoeken. Steek ook niet zomaar over. Let op uw veiligheid en de veiligheid van uw kinderen.

Laat uw smartphone en waardevolle spullen thuis
Tijdens carnaval zou u het liefst alle bijzondere carnavalsoutfits vastleggen. Toch is het niet verstandig om uw smartphone mee te nemen. De kans dat uw beschadigd raakt of kwijtraakt in het feestgedruis is behoorlijk groot. Daarnaast zijn er ook altijd mensen die niet komen om te feesten, maar uit zijn op bijvoorbeeld uw telefoon. Ook zakkenrollers zijn actief tijdens carnaval. Voorkom diefstal of schade aan uw smartphone en uw waardevolle spullen door ze zoveel mogelijk thuis te laten.

Plaats niet op social media dat u aan het carnavallen bent 

Terwijl u naar de optocht staat te kijken, slaan dieven hun slag in uw woning. Het is daarom van groot belang dat u niet duidelijk laat merken dat u aan het carnavallen bent. Plaats foto’s eventueel achteraf op social media en niet op de dag(en) zelf.
In Brabant en Limburg is de kans op inbraken tijdens carnaval twee keer groter dan normaal. Lees hier onze anti-inbraaktips.

Het is ook mogelijk om een aanvullende inbraakverzekering af te sluiten. Deze verzekering valt onder de opstalverzekering. Bij een inbraakverzekering worden niet alleen uw spullen vergoed, maar ook de schade aan uw woning die is ontstaan door de inbraak.

Goed verzekerd

Een goede verzekering is niet alleen belangrijk tijdens carnaval. Mocht u vragen hebben over uw verzekeringen, laat het ons gerust weten. Wij helpen u graag! U kunt van maandag tot en met vrijdag contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6883700.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op