800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
verplichte-rookmelders
Home Blog verplichte rookmelders

Rookmelders vanaf 2022 verplicht in iedere woning

16 dec 2021
2 min leestijd

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Alle bouwlagen dienen te zijn voorzien van een rookmelder. Deze rookmelderplicht geldt al jaren voor nieuwbouwwoningen, maar geldt vanaf juli volgend jaar voor iedere woning in Nederland. 

Deze regel wordt ingevoerd met als doel om levens te redden. De meeste slachtoffers vallen bij brand namelijk ‘s nachts door het inademen van rook. Dat komt omdat je vermogen om te ruiken ‘s nachts niet of minder goed werkt.  

Naast dat alle bouwlagen moeten worden voorzien van een rookmelder geldt dit ook voor besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt.  

Rookmelders zijn er in verschillende soorten. Het is aan te raden om niet zomaar de eerste de beste rookmelder te kopen die u tegenkomt. Let bij het kopen van een rookmelder op of het gaat om een rookmelder op batterijen en of er een koppelfunctie aanwezig is. Melders met een koppelfunctie zorgen ervoor dat alle melders die u in huis heeft, afgaan bij rookontwikkeling. Daarnaast bestaan er ook rookmelders waarbij u zelfs een melding krijgt op uw telefoon als één van de rookmelders afgaat.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op