800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Veilig-op-weg-met-kinderen
Home Blog Veilig op weg met kinderen

Veilig op weg met kinderen

21 dec 2018
3 min leestijd

December is de tijd van gezelligheid en samen zijn met uw familie en vrienden. U verwent uw kinderen extra met cadeautjes en neemt ze mee naar feestjes. Maar vervoert u uw kind wel veilig in de auto? In 9 van de 10 gevallen staan autostoeltjes niet goed afgesteld.

U wilt uw kind het liefst op een zo veilig en prettig mogelijke manier vervoeren, voor zowel het kind als voor uzelf. De auto is voor gezinnen een ideaal vervoersmiddel. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Waar moet u op letten?

Autoverzekering

De bestuurder van een auto is altijd uitgesloten op de dekking van een autoverzekering. De schadeverzekering voor inzittenden (SVI) keert de geleden schade van de inzittenden, inclusief de bestuurder, uit.

Schadeverzekering voor inzittenden

Een groot voordeel aan een schadeverzekering voor inzittenden is dat wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij niet bekend is, deze verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Vaak is op de polis ook smartengeld meeverzekerd

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke (letsel-)schades die gedekt worden door de schadeverzekering voor inzittenden

Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag en kunt u toevoegen bij het afsluiten van een autoverzekering.

Autostoeltjes

Let bij het kopen van een autostoeltje goed op welk autostoeltje geschikt is voor uw kind.
Autostoeltjes met een i-Size goedkeuring zijn ingedeeld naar lichaamslengte. De fabrikant mag zelf bepalen wat de minimale en maximale lengte is waarvoor het autostoeltje geschikt is. Het lengtebereik staat op het stoeltje vermeld. In deze autostoeltjes moeten kinderen tot 15 maanden altijd tegen de rijrichting in worden vervoerd.

Bij oudere goedkeuringsnormen zijn de autostoeltjes ingedeeld in vier groepen met een minimaal en maximaal gewicht.
De groepen staan hieronder vermeld:

Weet u wat de waarschuwingslampjes in uw auto betekenen? Lees ons blogbericht en test uw kennis.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op