Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Veilig-op-weg-met-kinderen
Home Blog Veilig op weg met kinderen

Veilig op weg met kinderen

21 dec 2018
3 min leestijd

December is de tijd van gezelligheid en samen zijn met uw familie en vrienden. U verwent uw kinderen extra met cadeautjes en neemt ze mee naar feestjes. Maar vervoert u uw kind wel veilig in de auto? In 9 van de 10 gevallen staan autostoeltjes niet goed afgesteld.

U wilt uw kind het liefst op een zo veilig en prettig mogelijke manier vervoeren, voor zowel het kind als voor uzelf. De auto is voor gezinnen een ideaal vervoersmiddel. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Waar moet u op letten?

Autoverzekering

De bestuurder van een auto is altijd uitgesloten op de dekking van een autoverzekering. De schadeverzekering voor inzittenden (SVI) keert de geleden schade van de inzittenden, inclusief de bestuurder, uit.

Schadeverzekering voor inzittenden

Een groot voordeel aan een schadeverzekering voor inzittenden is dat wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij niet bekend is, deze verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Vaak is op de polis ook smartengeld meeverzekerd

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke (letsel-)schades die gedekt worden door de schadeverzekering voor inzittenden

 • Materiële schade
  Gaat het om kapotte spullen, dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schades kost meestal weinig moeite.
 • Letselschade
  Zijn er doden of gewonden, dan is er letselschade.
  Het kan gaan om gevoelige situaties. Ook kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren.
  Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.
  Het proces om letselschade af te handelen, is vaak complexer en gevoeliger dan bij materiële schade. Daarom zijn hiervoor regels opgesteld: Gedragscode Behandeling Letselschade.
  Verzekeraars houden zich bij letselschadebehandeling aan deze gedragscode.
 • In en om de auto
  De dekking van de verzekering geldt wanneer de inzittenden in de auto zitten, maar ook tijdens het in- en uitstappen, of bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een noodreparatie onderweg. In de polisvoorwaarden staat precies wat gedekt is.
 • Gevolgschade
  – schade aan kleding en bagage; – medische kosten; – inkomstenverlies door het letsel; – een eventuele tijdelijke hulp in de huishouding

Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag en kunt u toevoegen bij het afsluiten van een autoverzekering.

Autostoeltjes

Let bij het kopen van een autostoeltje goed op welk autostoeltje geschikt is voor uw kind.
Autostoeltjes met een i-Size goedkeuring zijn ingedeeld naar lichaamslengte. De fabrikant mag zelf bepalen wat de minimale en maximale lengte is waarvoor het autostoeltje geschikt is. Het lengtebereik staat op het stoeltje vermeld. In deze autostoeltjes moeten kinderen tot 15 maanden altijd tegen de rijrichting in worden vervoerd.

Bij oudere goedkeuringsnormen zijn de autostoeltjes ingedeeld in vier groepen met een minimaal en maximaal gewicht.
De groepen staan hieronder vermeld:

 • 0+ van 0 tot 13 kg
 • I van 9 tot 18 kg
 • II van 15 tot 25 kg
 • III van 22 tot 36 kg

Weet u wat de waarschuwingslampjes in uw auto betekenen? Lees ons blogbericht en test uw kennis.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op