800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Tips afsluiten dierenverzekering liggende hond
Home Blog Verzekeren Tips bij het afsluiten van een dierenverzekering

Tips bij het afsluiten van een dierenverzekering

26 apr 2022
3 min leestijd

Net als wij mensen, kun je ook voor je dier een verzekering afsluiten. Zo worden de kosten voor een groot deel van de kosten die je maakt voor eventuele ingrepen of medicatie vergoed. De maandelijkse premie, die je betaald voor de verzekering van je huisdier, ligt doorgaans in verhouding een heel stuk lager dan de kosten die je maakt wanneer je huisdier zorg nodig heeft. Het kan dus verstandig zijn je hond, kat of ander huis te verzekeren tegen eventuele medische ingrepen of ziektes. Net als bij een zorgverzekering voor onszelf, is het ook voor je huisdier belangrijk verschillende verzekeraar met elkaar te vergelijken. In dit artikel vertellen we je waarom

Waarom een huisdierenverzekering?

Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier kan een hoop financiële stress bij je wegnemen. Het komt ook in ons land vervelend genoeg te vaak voor dat er simpelweg geen financiële middelen zijn om een eventuele noodzakelijke ingreep te bekostigen. De gevolgen zijn dan vaak desastreus. Het kan zijn dat je huisdier blijvend ongemak ervaart of zelfs ingeslapen dient te worden. De kosten voor een ingreep kunnen namelijk flink in de papieren lopen. Kies je voor een dierenverzekering, dan zullen een deel van deze kosten worden vergoed. Zo kom je niet, wanneer je financiële situatie dit niet toelaat voor een ontzettend lastige keuze te staan. De kosten voor een kleine ingreep zijn vaak niet heel spannend. Dit zal doorgaans niet veel duurder zijn dan de aanschaf van een anita bh, maar wanneer je dier een operatie moet ondergaan, dan zijn de kosten vergelijkbaar met de kosten voor een vakantie.

Kosten van een dierenverzekering

De kosten voor een verzekering voor je huisdier zijn afhankelijk van een aantal belangrijke zaken. Je kunt je voorstellen, dat het verzekeren van een huisdier op leeftijd doorgaans wat prijziger is, dan wanneer jij je huisdier vanaf begin af aan verzekerd. Ook zijn zowel ras als gewicht van invloed op de hoogte van de te betalen maandelijkse premie. Uiteraard is het ook afhankelijk van voor welke verzekeraar je kiest wat de daadwerkelijke premie is. Want deze kan per aanbieder verschillen. Zo kan het heel goed zijn, dat wanneer je met je hond tijdens een warme zomerdag in je sport bh hardlopen gaat en er iets met je hond gebeurt, dit niet door de verzekeraar wordt gedekt. Vergelijk dus niet alleen de prijs van verschillende aanbieders, maar bestudeer ook de polisvoorwaarden goed.

Oudere hond

Wanneer je hond op leeftijd is, dan kan het verstandig zijn juist niet te kiezen voor een verzekering. Je kunt je namelijk voorstellen, dat de kans op problemen met een oudere hond een stuk groter zijn dan met een jonge hond. De kosten voor de premie zullen daarom doorgaans ook een stuk hoger liggen. Heb je dus een hond op leeftijd, dan zul je jezelf moeten afvragen of de kosten voor de premie opwegen tegen de eventueel te betalen kosten bij een ingreep. Het is bij een oudere hond dus verstandig zich niet meer lichamelijk teveel te laten inspannen. Ga je een eindje hardlopen, trek dan je sportlegging aan, laat je hond thuis.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op