Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Handen op laptop met code op scherm
Home Blog Cyberverzekering

Wat is een cyberverzekering? En wat dekt het?

22 mei 2024
3 min leestijd

In een tijd waarin onze levens steeds meer verweven raken met digitale technologieën, wordt de dreiging van cybercriminaliteit een steeds groter probleem. Van malware en phishing tot ransomware, de risico’s zijn talrijk en de impact kan verwoestend zijn. Maar wat als je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit als particulier? Is er een manier om jezelf te beschermen?

Gelukkig biedt de opkomst van cyberverzekeringen particulieren een vorm van bescherming tegen deze moderne dreiging. Maar wat houdt zo’n cyberverzekering eigenlijk in? En wat dekt het?

Wat is een CyberCarePolis?

Een CyberCarePolis is een cyberverzekering specifiek ontworpen voor particulieren. Deze verzekering biedt dekking voor alle inwonende gezinsleden, inclusief uitwonende sturende kinderen jonger dan 27 jaar. Het biedt een scala aan voordelen, waaronder:

icoon

24/7 Hulpverlening

Bij cyberincidenten krijg je directe hulp van ervaren specialisten.

icoon

Computerhulp

Bij problemen met je apparaten kun je rekenen op ondersteuning.

icoon

Onderzoekskosten

De verzekering dekt de kosten voor onderzoek naar de oorzaak en omvang van het incident.

icoon

Identiteitsfraudehulp

Bij identiteitsfraude wordt hulp geboden bij het herstellen van je identiteit en reputatie.

icoon

Schadevergoeding

Kosten die voortvloeien uit identiteitsfraude en verlies van geld worden vergoed.

Uitsluitingen en eigen risico

Natuurlijk zijn er ook zaken die niet gedekt worden door een cyberverzekering, zoals opzettelijke schade, fraude, en schade door oorlogshandelingen. Daarnaast geldt er vaak een eigen risico, dat je zelf moet betalen bij schade.

Welke vormen van cybercriminaliteit zijn gedekt?

Er zijn verschillende vormen van cybercriminaliteit. Van malware-aanvallen tot identiteitsdiefstal, een goede cyberverzekering dekt een breed scala aan online bedreigingen. En het beste van alles is dat je kunt rekenen op snelle en doelgerichte hulp wanneer je te maken krijgt met een van deze incidenten.
Kortom, een cyberverzekering particulier biedt gemoedsrust in een steeds digitaler wordende wereld. Ben jij al beschermd?

Meer weten over onze CyberCarePolis

Heb je nog vragen over cyberverzekeringen of wil je meer weten over onze CyberCarePolis? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op