800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe zet ik een camper waterpas?

Gaat u deze zomer op avontuur met de camper of caravan? Dóen! Een camper is vrijheid blijheid, dus u kunt gaan en staan waar u wilt en per dag bekijken waar u heen gaat. Maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u met de camper op vakantie gaat. Uiteraard moet u zorgen dat u een goede camperverzekering heeft. Maar daarnaast zullen we ingaan op de praktische kanten van het reizen met een camper. Zoals: ‘Hoe zet je de camper waterpas?’ Deze vraag zullen we in dit artikel beantwoorden.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

camper waterpas

Camper waterpas systeem

Een grote frustratie tijdens het kamperen is een camper die scheef staat of wiebelt. Vaak is de ondergrond op campings niet altijd mooi vlak. Soms is het genoeg om je camper een paar centimeter te verplaatsen, maar vaak ook niet. Hoe zorg je er nu voor dat de camper mooi waterpas kom te staan?

  • Verken de plek, zorg dat de grond zo veel mogelijk vrij is
  • Begin over de breedte-as en meet met een waterpas
  • Zet de camper of caravan horizontaal omhoog bij het wiel of de as.
  • Meet met een waterpas van voor naar achter.
  • Zet met het neuswiel of oprijblokken op de juiste hoogte.
  • Stabiliseer de camper

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Camper waterpas: gebruik van oprijblokken

Een extra hulpmiddel om uw camper waterpas te zetten zijn oprijblokken. Dit zijn als het ware schuine blokken waar je op kan rijden om de camper recht te laten staan. Het is aan te raden om het waterpas zetten met oprijblokken altijd met z’n tweeën te doen. Zorg ervoor dat het oprijblok altijd recht en goed in het midden van het wiel zet. Als dit zo is, kun je er voorzichtig op rijden. Als de camper op de gewenste hoogte staat, vergeet dan niet de camper op de handrem te zetten zodat de camper niet terug kan rollen. Als je geen ervaring hebt met oprijblokken, dan is het verstandig om dit thuis een paar keer te oefenen.

Flat-jack bandenkussen

De Flat-jack is een bandenkussen dat speciaal ontwikkeld is voor auto’s, campers en caravans om deze perfect en snel waterpas te zetten. Dit bandenkussen is ideaal op de natte en modderige camping. Daarnaast neemt het weinig opbergruimte in omdat het plat bewaarbaar is! Bijkomend voordeel is dat je het bandenkussen ook kunt gebruiken tijdens de winterstalling waardoor je vierkante banden voorkomt.

Smartphone apps: waterpas zetten camper

Heeft u een smartphone? Dan zijn er speciale apps die kunnen helpen bij het waterpas zetten van de camper. Android heeft hier een speciale app voor ontwikkeld, de zogenaamde ‘camper leveler‘. Deze app toont de hoeveelheid centimeters die elk wiel moet stijgen om de camper waterpas te zetten, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte. Op iPhones zit standaard een waterpas: open de kompas-app die standaard op je iPhone staat en swipe vervolgens naar links. Leg uw telefoon op tafel en kijk of de camper recht staat!

Goedkope camperverzekering vergelijken

Via onze website kunt u eenvoudig een camperverzekering vergelijken. Met een paar klikken krijgt u te zien welke maatschappij voor u het beste aanbod heeft. U heeft alleen het kenteken van uw camper, het aantal schadevrije jaren, uw geboortedatum en uw postcode nodig. Binnen een paar tellen tonen wij een overzicht van de goedkoopste camperverzekeringen. Kies de verzekering die bij uw wensen past en sluit direct uw camperverzekering af.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op