Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke aanvullingen zijn er bij een camperverzekering?

Naast de camperverzekering kunt u ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Welke kunt u kiezen en wat is de functie? Niet alle aanvullingen zijn altijd aan te raden. U wilt voorkomen dat u dubbele verzekeringen heeft. Neem alleen een aanvullende dekking op uw camperverzekering als het echt een toegevoegde waarde heeft.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Uzelf en uw passagiers verzekeren

In de camperverzekering verzekert u de aansprakelijkheid voor schade aangericht met de camper. Eventueel kunt u ook schade aan uw eigen camper verzekeren. Er zijn twee aanvullende verzekeringen om het financiële leed voor uzelf en uw passagiers bij een ongeval te verzachten.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Ongevallen-inzittendenverzekering

Een ongeval kan zwaar letsel of dood tot gevolg hebben. De ongevallen-inzittendenverzekering verstrekt een eenmalige vergoeding bij letselschade. Het gaat om een uitkering bij blijvende invaliditeit en bij dood van de bestuurder en/of de passagiers. De hoogte van het bedrag kunt u deels zelf bepalen. De uitkering is bij invaliditeit niet voldoende om de inkomstenderving door de invaliditeit op te vangen. In de meeste polissen gaat het om een uitkering van tienduizenden tot ongeveer honderdduizend euro’s en bij overlijden is er een lager bedrag verzekerd. In principe kunt u zelf het aantal personen bepalen dat u wilt verzekeren. Klik hier voor meer info.

De schadeverzekering voor inzittenden

Deze verzekering is duurder dan de ongevallen-inzittendenverzekering, maar de dekking is ook veel ruimer. Naast een uitkering bij letselschade keert deze verzekering ook uit bij materiële schade ten gevolge van een ongeval. Er bestaat bijvoorbeeld dekking voor schade aan de bezittingen van de passagiers. Wat betreft letselschade is de schadeverzekering voor inzittenden ook veel ruimer. Zowel bestuurder als passagiers krijgen de werkelijk geleden schade uitgekeerd. Stel, een passagier raakt invalide door een ongeval met de camper. Uit de schadeverzekering voor inzittenden volgt een uitkering waarbij de gedupeerde volledig wordt gecompenseerd. Het kan in totaal om honderdduizenden euro’s gaan bij blijvende invaliditeit.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

In sommige situaties moet u uw claim neerleggen bij de veroorzaker van de schade. Normaal gesproken hoeft dat niet bij de meest uitgebreide WA casco verzekering. De verzekeraar keert namelijk zelf al de schade aan uw camper uit. Is uw camper WA of WA beperkt casco verzekerd, dan is het verhalen van uw schade op de tegenpartij niet verzekerd. Hiervoor kunt u een verhaalsrechtsbijstandverzekering afsluiten. De verzekeraar verhaalt dan uw schade voor u.

Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Deze verzekering zorgt ook voor het verhalen van schade op de veroorzaker, maar de dekking is ruimer dan de verhaalsrechtsbijstandverzekering. U kunt de verzekering ook inschakelen voor een geschil met bijvoorbeeld een autodealer of bij onenigheid over reparatiekosten met de garage. U kunt deze verzekering zelfs aanspreken voor juridische hulp bij strafvervolging door een ongeval. Er kunnen wel specifieke eisen gelden om de rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen in te kunnen schakelen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op