Geldt er een eigen risico bij een camperverzekering?

Als u lekker met de camper op reis gaat, wilt u natuurlijk onbezorgd kunnen genieten van uw vakantie. Daarom is het belangrijk dat uw camper goed verzekerd is bij schade en ongeval. Hiervoor kunt u een camperverzekering afsluiten. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA camperverzekering af te sluiten, maar u kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking zoals WA+ of Allrisk. Bij het afsluiten van een camperverzekering heeft u ook te maken met het eigen risico. Eigen risico houdt in dat u bij schade aan uw camper eerst een bepaald bedrag zelf betaald. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Camperverzekering zonder eigen risico

Sommige verzekeraars hanteren geen eigen risico bij een camperverzekering. Vaak betaalt u dan wel een hogere verzekeringspremie voor uw verzekering. Ook kan het zijn dat het eigen risico optioneel is. U kiest dan zelf of u een eigen risico wilt of niet. Met een hoger eigen risico krijgt u meer premiekorting. De meeste verzekeraars hebben echter een verplicht eigen risico. Verzekeraars maken meestal onderscheid in soorten schades bij het eigen risico. Zo geldt er bij diefstal een ander eigen risico dan bij ruitschade. Tot slot is het eigen risico meestal lager als u de schade laat herstellen door een bij de verzekeraar aangesloten reparateur. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u altijd terugvinden of er een eigen risico is en hoe hoog deze is.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina

Bent u nog op zoek naar een goede camperverzekering? Op Alpina.nl kunt u met onze online vergelijker gemakkelijk camperverzekeringen vergelijken. Let hierbij niet alleen op de hoogte van het eigen risico en de premie, maar vooral op de dekking en de andere polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd op weg gaat.

Heeft u nog vragen over het eigen risico bij een camperverzekering? Of over andere zaken omtrent het afsluiten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. Heeft u buiten kantoortijden een vraag? U kunt ons 24/7 een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Zodra onze verzekeringsspecialisten weer aanwezig zijn, zullen zij u zo snel mogelijk antwoorden.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 29-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op