800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welk alarmen zijn er voor een camper?

Elk jaar worden er campers gestolen in Nederland. De meeste campers verdwijnen direct de grens over. Doordat moderne voertuigen steeds beter worden beveiligd, zijn oudere campers zeer in trek bij dieven. Naast een goede camperverzekering is een goed camper alarm dus van belang.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een alarmsysteem in de camper verkleint de kans op inbraak en diefstal. Beveiligingssystemen worden ingedeeld in alarmklassen: van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

De Stichting Kiwa SCM heeft de verschillende soorten alarmsystemen onderverdeeld in verschillende beveiligingsklassen. Een goede beveiliging is niet alleen voor uw camper en uzelf verstandig, maar een alarm is ook vaak verplicht van verzekeraar. Het hangt af van het soort camperverzekering welke beveiligingsklasse uw verzekeraar eist. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Valt het beveiligingssysteem in uw camper onder één van onderstaande beveiligingsklassen, dan ontvangt u hiervoor een certificaat.

camper-alarm

VbV/SCM startonderbreker

Alle Europese campers die vanaf 1998 zijn geproduceerd, zijn van een dubbele startonderbreking voorzien. Hierdoor wordt het veel moeilijker om een camper te starten zonder dat de sleutel in het contact zit. De startonderbreker schakelt automatisch in wanneer de sleutel uit het contact wordt gehaald. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startonderbreker met ten minste twee automatisch ingeschakelde blokkeringen, namelijk: blokkering van de startmotor en blokkering van een ander systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening. Deze alarmklasse bevat geen inbraakdetectie of alarmering.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

VbV/SCM alarmsysteem

Naast een startonderbreker is uw camper voorzien van inbraakdetectie. Zodra iemand het portier probeert te openen, gaat het alarm af en springen de knipperlichten aan. Het alarmsysteem schakelt niet automatisch uit als u de camper van het slot afhaalt en dient u zelf nog uit te zetten. Ook is het alarmsysteem niet gekoppeld aan de alarmcentrale.

VbV/SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Dit alarm bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met hellingshoekdetectie, omtrekdetectie en interieurdetectie. Het zorgt ervoor dat het alarm afgaat, zodra uw camper omhoog wordt gekrikt om bijvoorbeeld de velgen te stelen.

VbV/SCM voertuigvolgsysteem

Campers met dit beveiligingssysteem zijn uitgebreid met een voertuigvolgsysteem. Hiermee kan uw camper na diefstal worden gevolgd, opgespoord en geblokkeerd. Het beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt opvolgend, ter verificatie, contact op met de eigenaar/berijder van het voertuig.
In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

VbV/SCM terugvindsysteem (TV01)

Sinds juni 2016 is VbV/SCM terugvindsysteem door Kiwa SCM in het leven geroepen. Een Kiwa SCM (Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging) goedgekeurd TV01 terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem dat ervoor zorgt dat een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient te worden.
Na-diefstalsystemen met een TV01 certificering voldoen aan een terugvindpercentage van minimaal 80% of hoger.

Extra mechanische beveiliging VbV/SCM goedgekeurd versnellingsbakslot (Bearlock)

• In geval van een automatische transmissie moet ook een extra protectieplaat worden ingebouwd (geleverd door Bearlock/Construct).
• De OBD stekkeringang moet zijn voorzien van een OBD slot (geleverd door Bearlock/Construct).
• Het versnellingsbakslot, de protectieplaat en het OBD slot zijn ingebouwd door een Kiwa/SCM gecertificeerd inbouwbedrijf.

Herkeuring alarm noodzakelijk!

Na het inbouwen van een alarm is het alarmcertificaat dat wordt afgegeven 3 jaar geldig. Het is dus van belang om het alarm te laten herkeuren, voordat het certificaat is verlopen. Een herkeuring kunt u laten doen vanaf € 71,00.

Vergelijk online de premie voor een camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op