800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
papegaaienverzekering

Papegaaienverzekering

Bereken direct de premie van uw papegaaienverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Een papegaai is een maatje voor het leven. Deze prachtige, kleurrijke dieren kunnen meer dan 50 jaar oud worden! Met een papegaai heeft u een hoop gezelligheid in huis. Veel mensen weten niet dat je, naast katten, honden en konijnen, ook papegaaien kunt verzekeren. Met een papegaaienverzekering bent u verzekerd als uw gevleugelde vriend plotseling ziek wordt.

Waarom uw papegaai of parkiet verzekeren?

Eigenlijk kunt u een dierenverzekering vergelijken met uw eigen zorgverzekering, met als verschil dat een dierenverzekering niet verplicht is. Als u ziek wordt, kunt u terugvallen op uw zorgverzekering. Zonder zorgverzekering zou u zelf voor alle kosten opdraaien. Als uw papegaai ziek wordt en u heeft geen dierenverzekering, moet u dus alle medische kosten zelf betalen. Papegaaien kunnen behoorlijk oud worden, dus de kans is groot dat ze ooit een keertje ziek worden. Daarnaast is uw papegaai waarschijnlijk een geliefd lid van uw gezin. Daar wilt u natuurlijk de beste zorg voor. Met een papegaaienverzekering hoeft u nooit de keuze te maken tussen uw papegaai en uw portemonnee.

Wat dekt een papegaaienverzekering?

Wil je weten wat er allemaal verzekerd is bij een papegaaienverzekering? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht om te zien wat er vergoedt wordt voor jouw huisdier.

Voordelen van een papegaaienverzekering

Twijfelt u over het afsluiten van een papegaaienverzekering? Wij hebben alle voordelen van een papegaaienverzekering even voor u op een rijtje gezet:

  • Met een papegaaien verzekering weet u zeker dat u verzekerd bent voor kosten van medische zorg voor uw papegaai. Deze kosten kunnen soms hoog oplopen, bijvoorbeeld als er een operatie nodig is of als u dure medicijnen nodig heeft.
  • U betaalt elke maand een vast bedrag aan premie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om een hoge rekening na een ongeval of ziekte.
  • U bepaalt zelf welke dekking u afsluit voor uw papegaaienverzekering. Zo heeft u zelf invloed op de maandelijkse premie.
  • Met een dierenverzekering kunt u uw papegaai betere zorg bieden. Zonder verzekering kunt u, vanwege de hoge kosten, gedwongen worden een andere beslissing te nemen dan wanneer u wel een verzekering had afgesloten. Bijvoorbeeld euthanasie in plaats van een afspraak bij een specialist.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een papegaaienverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren bepaalt de verzekeraar de hoogte van de premie. Dit zijn bijvoorbeeld de leeftijd, het gewicht en het ras of de kruising van uw papegaai. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de dekking die u afsluit. Uiteraard geldt: hoe breder de dekking, hoe hoger de premie. Het Totaal pakket is de uitgebreidste dekking, maar hiervoor betaalt u per maand wel meer premie. Tot slot zijn de kosten afhankelijk van eventuele aanvullende dekkingen. Bij een papegaaienverzekering kunt u de aanvullende dekking Crematie afsluiten. Hiermee zijn ook de kosten voor de crematie verzekerd, inclusief het vervoer na overlijden.

Sluit direct uw papegaaienverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u uw papegaai gemakkelijk en snel verzekeren. Bovendien kost het slechts een paar euro per maand. Het is aan te raden om uw papegaai al op jonge leeftijd te verzekeren. Klachten uit het verleden vallen tijdelijk of levenslang namelijk niet onder de dekking van de verzekering. Een jonge papegaai is gezond en mankeert meestal niets, waardoor er geen uitsluitingen zijn.

Heeft u nog vragen over de papegaaienverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw papegaaienverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op