800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom als ondernemer een inboedelverzekering afsluiten?

Als ondernemer wilt u uw onderneming natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen allerlei risico’s, zoals schade of diefstal. Daarom is het verstandig om u eens te verdiepen in een inboedelverzekering voor uw onderneming. Met een eigen onderneming heeft u waarschijnlijk veel inventaris, zoals bijvoorbeeld laptops, machines, bureaus, voorraden en andere kantoorbenodigdheden. Om ervoor te zorgen dat al uw spullen goed beschermt zijn bij schade kunt u een zakelijke inboedelverzekering afsluiten. Hiermee zijn alle spullen in uw onderneming verzekerd bij schade als gevolg van inbraak, brand of storm.

Inventarisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

inboedelverzekering ondernemer

Verzeker als ondernemer uw inboedel

Nu vraagt u zich misschien af: heb ik als ondernemer wel een inboedelverzekering nodig? U heeft waarschijnlijk al genoeg maandelijkse kosten en zit niet te wachten op nog meer verzekeringspremie. Toch wegen die maandelijkse kosten niet op tegen de kosten bij schade. Stelt u zich eens voor dat er een grote brand uitbreekt en al uw spullen in vlammen opgaan. Als u al deze spullen in één keer moet vervangen, kunnen de kosten hoog oplopen. Het werk komt stil te liggen en u verdient dus ook niets. Om snel weer aan de slag te kunnen kunt u een zakelijke inboedelverzekering oftewel een inventarisverzekering afsluiten.

Inventarisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zakelijke inboedelverzekering oftewel inventarisverzekering

In verzekeringstermen spreken we eigenlijk niet over een zakelijke inboedelverzekering, maar over een inventarisverzekering. Hierbij maakt een verzekeraar weer onderscheid tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering. De inventaris van uw onderneming zijn alle spullen die u gebruikt om uw beroep uit te oefenen. Hierbij kunt u denken aan laptops en bureaus, maar ook aan bepaalde machines of instrumenten. Om deze spullen te verzekeren kunt u een inventarisverzekering afsluiten.

Daarnaast kunt u ook een goederenverzekering afsluiten. Met goederen wordt uw handelsvoorraad bedoeld. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal.

Wat kost een inventarisverzekering?

Wat een inboedelverzekering voor een ondernemer kost, is afhankelijk van het soort onderneming en de branche waarin u opereert. Ook de hoeveelheid inventaris en goederen is bepalend voor de hoogte van de premie. Net als bij een particuliere inboedelverzekering kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. De standaarddekking vergoedt meestal schade door brand, storm, ontploffing en inbraak. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld glas, geld, kostbaarheden en rechtsbijstand extra meeverzekeren. De aanvullende dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen. Daarom kunt u het beste gebruik maken van onze online vergelijkingstool. Zo kunt u makkelijk alle (aanvullende) dekkingen, polisvoorwaarden en premies met elkaar vergelijken.

Sluit als ondernemer een inboedelverzekering af via Alpina

Om als ondernemer goed verzekerd te zijn, kunt u dus het beste een inboedelverzekering afsluiten. Hiermee bent u goed verzekerd bij schade en voorkomt u torenhoge kosten na schade. Welke verzekering het beste past bij uw bedrijf is afhankelijk van het soort onderneming dat u heeft.

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088– 688 37 00 of ons een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij helpen u graag!

Lees ook:

Bereken online de premie voor een inventarisverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op