Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een MMBS verzekering?

MMBS voertuigen worden steeds populairder, vooral onder jongeren. Ze bieden het comfort van een gewone auto, maar u betaalt geen wegenbelasting en bent vrijgesteld van kentekenplicht en APK-plicht. Heeft u of uw kind een MMBS voertuig aangeschaft? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: wat kost het om een MMBS te verzekeren? Het verzekeren van een MMBS roept vaak veel vragen op. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de kosten van een MMBS verzekering.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom is een MMBS verzekering duurder dan andere verzekeringen?

Wanneer u op zoek gaat naar een verzekering voor uw MMBS, valt het u misschien op dat de kosten van een MMBS verzekering een stuk hoger liggen dan die van andere voertuigverzekeringen. Dit heeft meerdere redenen. Het verzekeren van een MMBS brengt flink wat risico’s mee voor een verzekeraar. Het komt namelijk nogal eens voor dat er stiekem wordt gesleuteld aan de auto om de snelheid op te hogen. Zo heeft een MMBS voertuig ineens weer dezelfde snelheid als een normale auto. Aangezien je geen autorijbewijs nodig hebt, maar een trekker rijbewijs voldoet, zijn de bestuurders vaak nog niet zo ervaren op de weg. Hierdoor gebeuren er sneller ongelukken. Bij verzekeringen geldt: hoe hoger het risico voor de verzekeraar, hoe hoger de premie.

Vanwege het verhoogde risico zijn er maar weinig verzekeraars die het aandurven om een MMBS te verzekeren. Ook door het kleine aanbod aan verzekeraars ligt de premie van een MMBS verzekering een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld een auto of scooter.

Waar wordt de premie voor een MMBS op gebaseerd?

De kosten van een MMBS verzekering zijn afhankelijk van de hoogte van de premie. Bij het bepalen van de premie wordt er gekeken naar een aantal factoren:

  • Het type voertuig en het gewicht van het voertuig
  • De leeftijd van de bestuurder
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren

Voor bestuurders onder de 25 jaar ligt de premie vaak hoger dan voor bestuurders boven de 25 jaar. Ook geldt: hoe zwaarder het voertuig, hoe hoger de premie.

Wat kost een MMBS verzekering per maand?

De kosten van een MMBS verzekering per maand hangen dus af van een aantal factoren. Voor een MMBS verzekering bestaat er geen standaard premie. Via Alpina.nl kunt u een indicatiepremie berekenen. Dat geeft u een alvast een idee van de maandelijkse kosten van een MMBS verzekering. Wanneer u de gegevens heeft ingevuld kunt u een definitief voorstel aanvragen. De verzekeringsmaatschappij die verzekeringen aanbiedt voor een MMBS voertuig is de Vereende. Alpina is een tussenpersoon van de Vereende.

Om u een handje te helpen hebben wij alvast de maandelijkse kosten van een MMBS verzekering berekend. We zijn hierbij uitgegaan van twee verschillende situaties:

 

* Dit is een indicatieve premie. De indicatie premie is inclusief assurantiebelasting en exclusief eenmalige poliskosten van maximaal €13,36. 

wat kost een mmbs verzekering

Hoeveel kost een MMBS verzekering per jaar?

Hoewel de jaarlijkse kosten van een MMBS verzekering een stuk hoger liggen dan bij bijvoorbeeld een normale autoverzekering, bespaart u wel op andere zaken. Zo is een MMBS voertuig door het RDW vrijgesteld van wegenbelasting. Ook hoeft u het voertuig niet elk jaar APK te laten keuren. Naast de eenmalige aanschafkosten van het voertuig en uiteraard de benzinekosten, betaalt u jaarlijks alleen voor de verzekering.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat gebeurt er als ik mijn MMBS niet verzeker?

Net zoals voor alle motorrijtuigen geldt, moet een MMBS minimaal WA-verzekerd zijn. Normaal gesproken controleert het RDW de verzekering van voertuigen, maar in dit geval wordt de controle door de politie gedaan. Een MMBS voertuig heeft namelijk geen kenteken dat het RDW kan controleren. Ook de rijbewijs controle wordt door de politie gedaan. Mochten zij ontdekken dat uw MMBS niet verzekerd is of dat u niet in bezit bent van het juiste rijbewijs, riskeert u een flinke boete.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een MMBS verzekering afsluiten?

Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. U hoeft hiervoor alleen maar een paar gegevens in te vullen over het voertuig en uw leeftijd. Dit geeft u alvast een idee van de hoogte van de maandelijkse premie. Vervolgens kunt u een definitieve offerte aanvragen. Spreekt het voorstel u aan? Dan kunt u direct en eenvoudig de verzekering afsluiten.

Bereken direct de premie van uw MMBS verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op